TOP 5 műsor a rádiózásról

TOP 5 műsor a rádiózásról

Azért, ha létezik "sajátfarkábaharapókígyó" kontent, akkor az egy podcast lesz, amiben a rádiózásról beszélnek. Az előbbi kinövi magát az utóbbiból, hogy aztán adózzon a genezisének azzal, hogy szakmai tudástárát szélesíti. Ha nem riadsz meg az angol, beszélt tartalomtól, akkor ezek a legjobb lehetőségek, amelyekkel mondjuk akár egy hosszú út alatt is fejlődhetsz.

musoraradiorolheader.jpg

Forrás: ThinkSEM

1. Radio Stuff Podcast

A Radio Stuff a PromoSuite Next támogatásával készül Larry Gifford tanácsadó és rádiós coach vezényletével. Híreket, véleményeket és interjúkat készítenek saját bevallásuk szerint abból a célból, hogy segítsenek a világban található rádiós szakemberek kreativitásának kiterjesztésében, nem mellékesen összehozva a rádiós ipar szereplőit. Jólesően ismerős vágyak ezek...

Jelenleg a 148. epizódnál tartanak.

2. James Cridland - radio futuroligist

Cridland nevével már találkozhattunk egypárszor itt a blogon is. Ő az, aki rádió futurológusként aposztrofálja magát, miközben a podcast iparban is erősen benne van.
Ezt is mutatja jelenlegi sorozata, amit majdnem heti rendszerességgel vezet a rádiózás jövőjéről. Főleg arról szeret értekezni, hogy az új platformok és technológiák hogyan hatnak a rádiós bizniszre. Cridland egyébként 1989 óta rádiózik. 

Jelenleg a 41. epizódnál tartanak.

3. Radio on Main Street

A Radio on Main Street egy igazán kurrens, szakmai sorozat a Radio Advertising Bureau elnökének prezentálásában. Erica Farber leteszi a garast a rádió mellett, mint az Egyesült Államok leghallgatottabb médiuma mellett és segíti a szakembereket abban, hogy a tehetséggondozás, a marketing, az innováció és a tervezés területén fejlődjenek. Vezetőkkel, véleményvezérekkel és hirdetőkkel beszélgetnek arról, hogy a rádiónak milyen ereje van az otthonokban, irodákban, autókban. 

Jelenleg a 6. epizódnál tartanak.

4.The Worldwide Radio Summit

Seth Resler a Jacobs Media influencere vezeti ezt a műsort, ami már a harmadik évadánál tart, és ami természetesen a hasonló nevű grandiózus szakmai találkozó backstage tartalmait IS adja. Legutóbb például az isteni Valerie Gellerrel beszélgettek.

Jelenleg a 34. epizódnál tart.

5. The Internet Radio Podcast

Ez a podcast minden oldaláról kitárgyalja a rádiós szakmát...legalábbis ezt hirdeti magáról. A technikán túl marketingről is esik benne bőven szó, főleg kezdőknek, rádiót most indítóknak címezve. A Radio.co szponzorálja.

Jelenleg a 41. epizódnál tart.

Valemelyiket követed már?
Szoktál hallgatni műsorokat rádiózásról, tartalomgyártásról?