Már a sugárzás közben is visszetekerhetjük az élő videókat a Facebookon

Már a sugárzás közben is visszetekerhetjük az élő videókat a Facebookon

Néha okozhatna egy kis nyomást az az érzés, hogy próbálod nyomonkövetni az eseményeket a Facebookkal, Instagrammal, Snapchattel és a közösségi média egyéb területeivel kapcsolatban.
Nem kell!
Minden kedden hozzuk a legfontosabb eseményeket zanzásítva. 
Jó olvasgatást!

socialmediahircsokor2.png

  • A kb. fél éves szavaztatási lehetőségen túl az Instagram bevezette az ún. Emoji Slider funkciót, amely tulajdonképpen egy csuszkára helyezett emotikon. Így nem csak két alternatíva között tudunk már lehetőséget kínálni a követőinknek, hanem érzéseik, benyomásaik mértékéről is értesülhetünk. Mindezt a Stories funkcióban lehet használni és mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik emoji-t szeretnénk használni. 
  • Instagramról beszélve: Hamarosan zenés funkciót kaphat a platform! A music stickerrel kis zenei részletek, teaserek csatolhatóak a Stories-ban az apró videókhoz. A tesztelőknél egy olyan funkció is kibontakozott, amelyben az Instagram felismerte, hogy milyen zenét hallgatunk éppen és hozzáadhatóvá tette a készülő Storieshoz. - TechCrunch és MarketingMorzsák
  • Még mindig Instagram!
    Ez az új funkció jól jöhet, ha rádióként is fent vagy és a brandeteket képviseled a platformon: a követőkkel történő kommunikációt megkönnyítendő fejlesztették a business fiókoknál az üzenetküldés lehetőségén. Most már lehet magunknak kiemelni leveleket egy csillaggal, vagy szűrni a bejövő üzenetekre. Sőt, az ügyfelek interakciói egyből a Direct Inboxba kerülnek. És, ha ez nem lenne elég egyfajta gyors válasz funkciót is tesztelnek, amelyben a gyakran ismételt kérdésekre lehetne gyors választ adni. 
  • Újdonságok kapcsán: A Facebook bejelentette, hogy visszatekerhetővé teszik már a live video "sugárzása" közben is a tartalmat. Ez a sportközvetítéseknél lehet érdekes igazán, de a jövőben nem tudunk lemaradni egy fontos bejelentésről, vagy pillanatról sem. Visszatekerés után azonban nem tudunk visszaugrani az "élő részre" a visszatekerés pillanatától folytatjuk a videót. - MarketingMorzsák
  • Kis érdekesség: Az Index cikke szerint az Amazon okoshangszórójában, az Echoban "lakozó" Alexa virtuális asszisztens 2015-ös megjelenése óta 67%-kal csökkent az Egyesült Államokban a születéskor Alexa nevet kapó lányok száma. Teljesen érthető, hiszen ki akarna úgy kiabálni a gyerekének otthon, hogy közben egy eszköz válaszol a feltett kérdésre.

    Egyébként miközben ezt cikket írtam a BBC Radio 1 szombati műsorát hallgattam vissza, amelyben az egyik műsorvezető MistaJam a műsor közepén egy drop előtt kiáltott fel:
    "Come on Alexa! Turn up the volume!"
    Minekután csak felkaptam a fejem, nem tekertem vissza, hogy egy hallgatónak szólt-e vagy bármely Amazon Echo-nak, de az érdekes gondolta, hogy vajon az önmagából érkezp hangüzenetkre is reagál az Alexa?