Megváltoztatná a rádiózást a 88 az új applikációjával

Megváltoztatná a rádiózást a 88 az új applikációjával

Annyira lelkes vagyok annak kapcsán, ami tegnap bontakozott ki a Rádió88-nál. Mutatom miért érzem ezt!

huzdelheader.jpg

(Forrás: Alexandre Godreau on Unsplash)

Múlt héten pont egy érdekes megoldásról számoltunk be a szentesi Rádió451 kapcsán, erre ezen a héten is érkezik valami innovatív. Úgy látszik délen lehet valami agyserkentő szellő, vagy a szerb rádiósok lelkesedése sugárzik át, de az biztos, hogy a 88, aki eddig sem szerénykedett profi hozzáállásban most nagyot gurított.

Olyan applikációt fejlesztettek, amely bármely hazai, jóval nagyobb költségvetésű rádiónak a javára válhatna!

Pont tegnap írtunk arról, hogy az okostelefon használat és vele együt a mobilinternet milyen lehetőségeket teremthet(ne) idehaza. Erre szinte párhuzamosan a cikk megjelenésével a 88 kidobta Húzd el! nevezetű alkalmazását, ami - bár lehet túlzónak tűnhet így leírva - de forradalmasíthatja azt, amit gondolunk az interaktivitás megteremtéséről egy rádió esetében.
- Az applikációról előzetesen a RADIOSITE-on is lehetett olvasni. - 

A legjobban ezen a weboldalukon is látható reklámképen tudom megmutatni:

huzdel1.jpg

Mit ad az applikáció?

  1. Egy felületet, ahol a rádiót lehet hallgatni.
  2. Az éppen futó dalról egy jobbra, vagy balra húzási lehetőséggel lehet véleményt nyilvánítani. Ezzel a zenei szerkesztők visszajelzést kaphatnak a futó dalokról.
  3. Azonnali kérdéseket lehet feltenni az alkalmazást letöltőknek, amelyek a műsor interaktivitását támogatják. Így például, a tegnap feltett kérdésre miszerint "Zavarje-e Szegeden a rakpart lezárása" igen vagy nem opciójára több százan válaszoltak. Ezzel egy olyan, kvázi ingyenes, oda-vissza kommunikáció alakul ki, amely szórakoztató módon segíti a műsort és teszi igazán élővé - és helyivé - a kapcsolatot, nem a műsorvezető és a hallgató, hanem maga a rádió és a hallgató között.

Az új applikáció bevezetéséhez egy kampányt is indított a 88. Négy héten keresztül minden héten a szavazók között egy iPhone SE mobil készüléket, majd az egy hónap elteltével minden szavazó között egy iPhone X csúcskategóriás telefont sorsolnak ki. 
Tegnap én magam is letöltöttem az alkalmazást és ki is próbáltam, ami most, hogy már nem vagyok szegedi sem zavaró számomra. Sőt, érdekes, hogy habár push üzenetben napi szinten kétszer-háromszor ugrik fel egy-egy kérdés, de nem kínzó módon: szerethető üzenetek érkeznek a kérdésekkel együtt.

Célunk volt, hogy 2018-ban megváltoztassuk a rádiózást Szegeden. Tulajdonképpen leegyszerűsítve egy rádiós Tinderről van szó, de ettől jóval többet ad nekünk is és a hallgatóknak is. Az élő kapcsolat lehetőségét a hallgatóinkkal, a várossal!

- mondta el blogunknak Nacsa Norbert a Rádió88 programigazgatója.

nacsanorbert.jpg

Az még kérdés számomra, hogy hogyan lehet fenntartani az érdeklődést az egy hónap után is, illetve, hogy a kérdés feltevések produktivitást ígérő lehetősége mellett, vajon hogyan lehet elérni, hogy egy-egy dal miatt jobbra, vagy balra húzzanak a felhasználók.  Erre még van bőven idő, hogy kiforrja magát.

Mindenesetre az első napon így alakultak az applikáció letöltési adatai:

huzdel2.jpghuzdel3.jpg

Az alkalmazást Androidra ITT, iOS-re ITT lehet letölteni.