Hamarosan fellebezhetünk a Facebook moderátori önkénye ellen

Hamarosan fellebezhetünk a Facebook moderátori önkénye ellen

Egy hét elteltével ismét hasznos és a brandednek segítséget nyújtó hírekkel, újdonságokkal jelentkezünk a közösségi média világából.

socialmediahircsokor2.png

  • Az Instagram újdonságként bevezette annak lehetőségét, hogy a bióban, azaz a rövid bemutatkozó leírásban a # és @ szimbólumok használatával "linkeket" is elhelyezhessünk. A # segít abban, hogy kövessék a hashtagedet, amelybe, ha a városod, vagy egy Rád jellemző hívószót helyezel el a könnyebb felfedezhetőséget lendíti előre. A @ használatával más profilokra is terelheted a figyelmet. Részletes leírást a Marketing Morzsák cikkében találsz. 
  • Biztos hallottatok az óriási balhéről, ami mostanában a Facebookot körbelengi. Sok híresség lép ki a "birodalomból", most legutóbb Will Ferrell törölte magát a rendszerből, de ezzel még nincs vége. Közben a Facebook is próbálkozik:
    Graham Mudd, a cég termékmarketing igazgatója bejelentette, hogy a vállalat kizárja a szervereiről az adatközvetítő cégeket, sőt lekapcsolják a Partner Categories-t, amely korábban lehetővé tette, hogy a Facebook adatközvetítő partnerei felkínálják a rendszeren belül a célzást - írja szintén a Marketing Morzsák a Reuters-re hivatkozva.

william-iven-19844.jpg

  • Közben a 444.hu Mark Zuckerberg egy Vox-nak adott interjúra hivatkozva azt írja, hogy új szabályok jönnek a Facebookra: bevezetnek egy egyéni fellebbezési lehetőséget. Ez arra lesz jó, hogy ha eltávolítják a tartalmadat a moderátorok, akkor a tartalom megosztójaként lehetőséged lesz fellebbezni a döntés ellen, amit egy Facebooktól független külső moderátori csoprot fog felülvizsgálni.
  • Szép csendesen új funkciókat is bevezettek a Facebook Stories funkciójában. Főleg az Instagram korábban jól teljesítő funkcióit kapta meg a Stories, mint például a szavazós feature-t - írja a Social Media Today. A tippünk az, hogy egyelőre maradj az Instagram Stories-nál, ha egyáltalán gondolkosz ilyesmiben.
  • A We are Social Media összeállított egy kezdőszettet, ha most szeretnél vlogot indítani a márkádnak, rádiódnak,műsorodnak, személyes profilodnak.
  • Itt pedig a Digital Trends írja le lépésről-lépésre, hogy hogyan változtasd meg a csatornád nevét a Youtube-on. Ez jól jön akkor, ha most indítanál egyet, de korábban csak saját névvel regisztráltál.