Néhány ötlet a rádiód remek promóciójához

Néhány ötlet a rádiód remek promóciójához

A mai videóban Paige Nienaber 2016-os előadásából csenhetünk el néhány jól működő és ötletes megoldást az Egyesült Államok egy-két rádiójának sikeres promóciójából.

tea.jpg

Az töleteket konkrét rádiós példákon keresztül hozza, mi kivonatoljuk őket.

1. Már a mérés alapján keresnek tehetségeket

A szakember azzal kezdi előadását, hogy az USA-ban használatos mérési módszer alapján elmondható, hogy 

A hosszú, és céltalan fecsegéssel hallgatókat veszítünk.

Ezért, amikor új tehetségeket keresnek a műsorokba, már az alapján teszik, hogy mennyire felel meg az adott sáv mérési követelményeinek. 

2. Használd a live stream erejét!

Erről már mi is írtunk sokat, de az interaktivitiás szinte 100%-os lehet, ha kihasználod a Youtube, vagy a Facebook, esetleg az Instagram live funkciójának lehetőségeit.

3. Szegmentálj!

Az egyik San Franciscó-i állomáson rájöttek, hogy a sok-sok verzióban felálló morning show helyettt a legnagyobb reménységük a napközbeni sávban 10 éve teljesítő kolleginájában Renében rejlik. Mivel rendkívül erős női vonal volt a műsorban ezért szerveztek egy csajos estét, amikor 2000 női hallgatót szedtek össze egy helyre, melléjük pedig 50 férfi sztriptíz táncost. 

4. Legyen egy horog!

A legtöbbször a legjobb bevonó tényező egy nagy pénznyeremény, de ha ez valami vicces, ötletes kiegészítő ajándékkal is párosul, akkor nyert ügyed van. És a hallgatóidnak is...legalábbis egyiküknek.

5. Vond be a közösségi médiát!

Volt egy nagyon beteg kampány a lick it for a ticket! Itt minden egyes nap dolgokat, vagy állatokat, vagy bármit kellett megnyalni és erről egy képet feltölteni a közösségi média felületekre a megfelelő hashtaggel ellátva.

6. Találd meg a szükségleteiket!

A Heart csinálta azt, hogy telefontöltő állomásokat telepített a város különböző pontjaira, természetesen szépen felbrandingelve. 

További ötletért nézd meg ezt a videót, és élvezd az érdekes előadását ennek a különleges fazonnak: