Top 5 blog podcastet építeni vágyóknak

Top 5 blog podcastet építeni vágyóknak

Akkor, amikor még többet kellene beszélnünk a rádiózásról, már itthon is egyre több podcast tűnik fel. Lehetőség rádiósoknak a fejlődésre, kiteljesedésre, énmárkájuk építésére. Ezért ma öt olyan blogot hozunk, amelyek ennek az új felületnek a kiépítésében segíthetnek Neked.

willspirit-sbln-106481.jpg

Transom

A Transom egy workshop-, és bemutató sorozat rádiósok számára. Az Atlantic Public Media futtatja nem kizárólag rádiós, hanem podcast tartalmát is. 

  • Hogyan szervezz meg egy show-t?
  • Hogyan állítsd be a mikrofonokat?
  • Hogyan gyakorolj a hangoddal?

Peabody nyertes oldalukon részletekbe menően adnak tippeket. 

The Podcasters' Studio

A profi podcast producer, Ray Ortega viszi ezt a podcastet az iparról. Egyébként van egy másik, hasonló kezdeményezése a Podcast Roundtable. A Podcasters' Studio cikkeket és oktatóanyagokat tartalmaz a podcastok rögzítésére, szerkesztésére, közzétételére és reklámozására vonatkozólag. 

Hot Pod

A Hot Pod egy hírlevél Nick Quah tollából a feltörekvő podcastereknek, igény szerint egy kicsit az audióiparról. Ez a funkció része a Niemen Labnek, amiben még több hírt, tippet, ötletet lehet találni az internet, podcast és audió metszéspontján található területről.

The Audacity to Podcast

Kicsit butácska kinézetű blog, annál értékesebb tartalommal. Azt mutatja meg, hogy egy még ilyan süsü programmal is lehet(ne) podcastet készíteni, amit az Audacity ad. Ezt nem ajánljuk, - hamar arcidegzsábát kapnál - de az egyéb tanácsait annál inkább!

Podcast Motor

A Podcast Motor egy komplett center a téma iránt érdeklődőknek. Kurzusok, blog és egyéb tudásanyag olvasható, és tanulható bőven az oldalon. 

Persze, ez mind angol tartalom. Ha nincs kedved fordítgatni, akkor egy kicsit ajánlanánk magunkat.
Hétfőnként mindig friss podcast tartalom és hét közben is többször.