Hogyan legyen szabályos a Facebook játékod?

Hogyan legyen szabályos a Facebook játékod?

Legutóbb már riogattunk Titeket azzal kapcsolatosan, hogy milyen veszélyeket rejt a szabálytalan Facebook játék az értékes oldalatokon. Akkor szó volt róla, hogy milyen NE legyen, most ismét a Social Daily segédletével, megnézzük milyen lehet a Facebook-on futtatott játék.

(Photo by: Grow The Dream)

1. Facebook app

Nagyon célszerű, mondhatni érdemes külön Facebook alkalmazásban futtatni a játékot. Ez azért hasznos megoldás, mert nem kell olyan piszlicsáré dolgok miatt aggódni, mint a szükséges jogosultságok és felhasználói hozzájárulások elkunyerálása.
Figyelem!
A jelenlegi Facebook 
szabályzat ugyan lehetővé teszi az üzenőfalon történő játék lebonyolítását is, amennyiben az megfelel az alapszabályoknak, de ha Facebook appon keresztül toljuk jóval nehezebb hibázni. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag asztali számítógépen lehet használni, ami azért eléggé bekorlátoz,de még így is szuper hatékony.
Ha nincs app, akkor a többi tipp fontos lehet.

2. Facebook "mosom kezeim"

Bele kell írni a posztba, hogy a Facebook-nak semmi köze a játékhoz. Kicsit bendzsa, de akkor is ott kell lenni!!!

3. "Oszd meg és nyerj!" - NINCS!

A játékban való részvételnek nem lehet feltétele a felhasználó üzenőfalának használata, ezért az alábbiakat nagyon nagy gáz használni:

  • Megosztás kérése
  • Képen megjelölés kérése
  • Like kérése

4. Menő a teljesítmény alapú játék

Ha a tudásukat, vagy teljesítményüket szondáztatod azzal nincs semmi gond.
Például válaszolj kommentben és a helyes megfejtők között sorsolunk. Így, ugye a szerencsejáték faktort is kizárjuk az egészből.

5. Nincs nyilvános eredményhirdetés!!!

Ebben sincs kecmec. Ilyen nincs!
Már csak személyiségjogi aspektusból is piszkálhatnánk a témát, de egészen egyszerűen NEM rakhatod ki a nyertes nevét! Slussz-passz.
Helyette inkább legyen eszed és töltsd fel a weboldalra, vagy mondd be adásba, terelve őket a még fontosabb felületek felé.

6. Játékszabályzat

Még a legegyszerűbb posztjátékhoz is komoly játékszabályzatra van szükség. Teljesen ne menjünk bele, de ezekre például módfelett oda kell figyelni:
Ki, mikor és hogyan nyerhet?
Ki vállalja a nyeremény utáni adóterheket?
Mi történik, ha valaki nem veszi át a nyereményét.

Ezerből egy oldalt zárnak be szabálytalan játék miatt, de az a 999, akit nem tiltanak le, nagyon szerencsétlenül néz ki.
Ne engedd, hogy amatőr legyen a Facebook oldalad, mert amennyit hozna egy megosztásos játék, annyira sokat visz el a közösségi médiás imidzsedből.
Légy profi!
Jó munkát!

Forrás: Social Daily