Közel a pillanat, amikor a rádiód visszakérdez, hogy hallgatod-e?

Közel a pillanat, amikor a rádiód visszakérdez, hogy hallgatod-e?

Beszélgettünk már a Pandoráról, ami egy olyan platform, ahol saját rádióadót alkothatsz, vagy akár létezőket is fülelhetsz.
Egész jól hangzik ez így, de most mégis ganély került a Buffalo-ra.

rsz_sai-kiran-anagani-74899.jpg

A Westwood One legutóbbi blog bejegyzésében foglalkozott azzal, hogy a Pandorának egy komoly "hamis hallgatói" problémája van.
Mivel a platform hallgatásának kétharmada az otthonokban zajlik, erős "üres szoba szindrómában" szenvednek, ez pedig a hirdetők szempontjából nem annyira kedvező - írta blogbejegyzésében Pierre Bouvard, az oldal Chief Insights Officer-e - aki tudja ez mit jelent, azon kívül, hogy Pierre vezetőbeosztásban sokat keres, szóljon nyugodtan. Köszönjük!

A Pandorának valójában fogalma sincs, hogy ténylegesen hallgatják-e őket, ezért mostantól akár küldhetnek egy üzenetet is:

Még mindig hallgatod a műsort?

Ez nem vicc!
Mutatjuk képen a kis gombot, amivel mérik ezt:
pandora_s-fake-listening-knob.png
Anthony DiClemente a Nomura | Instinet Wall Street média elemzője írta:

A Pandora továbbra is aktívan ellenőrzi a hallgatással töltött órákat, és optimalizálják az időtúllépéseket a legkevésbé nyereséges korcsoportokban.

"Az időtúllépések optimalizálása" azt jelenti, hogy Pandora gyakrabban küldi el a "Még mindig hallgatod a műsort?" üzeneteit olyan végpontokre, amelyeket nem tudnak elérni. Mindezt azért, mert ezekből a felhasználókból nem tudnak a jövőben pénzt csiholni.

Szóval, ha felvillan a kérdés, tessék megválaszolni, mert sokat jelenthet ez nem csak a Pandorának, hanem a modern rádiózás mérési folyamatának is.

Apropó! Ide tartozik, hogy közel egy éve a rádió még "elszámoltathatóbbá" vált, mivel a Nielsen Dairies és Portable People Meters közösen mérni tudja az aktuális rádió hallgatást.
- Erről bővebben itt olvashatsz!
Nagy dolog ez, mivel valós eredmények, valós emberektől jönnek, de ez csak amolyan felvillantás a végére.

Te mit gondolsz? Mi lenne, ha egyszer csak megszólalna a rádiód: 

 "Még mindig hallgatod a műsort?"