"Értőn és elfogadóan fordulok az elém álló dolgokhoz" - Staféta Viktorin Tamással

"Értőn és elfogadóan fordulok az elém álló dolgokhoz" - Staféta Viktorin Tamással

Azt mondja otthon, van, ha "dolgoznia" kell. Pedig könnyed és szerethetően megbízható. És saját elmondása szerint is egy jó csapatban csak tovább fog fejlődni.
Hölgyeim és Uraim!
Viktorin Tamás

viktorincover.jpg

1. Vissza tudsz emlékezni az első pillanatokra, amikor rádióstúdióba léptél? Mit éreztél?

A Civil Rádióban történt, izgalmasnak tűnt, és ez be is jött, húsz perccel később két oldalt kellett felolvasnom egy könyvből… Mondanom sem kell, hogy egy félmondatra sem emlékeztem utána, hogy mit is olvastam.
De sikerült!

2. Hogyan fejlesztetted magad az elején?

Ahogyan most is teszem, igyekszem mindenkit hallgatni, és nem félek kérdezni.

3. Volt-e műsor álmod, és van-e még műsor álmod?

A rádiózás az álmom. Nincsenek vágyaim, inkább értőn és elfogadóan fordulok az elém álló dolgokhoz, a legnagyobb erőbedobással. Ha magadból ki tudod tekerni a maximumot, akkor Te mindent megtettél.. – ez a filozófiám. E mellett pedig, csak csinálni kell, ami jön! :)

26112394_10155113923622409_1075718569186218438_n.jpg

4. Most hogyan fejleszted magad?

Nem változott a kezdetekhez képest. Néha bele-belekérdezek például a technikai részletekbe is, utána pedig rájövök, hogy a műszaki dolgokkal jobb, ha nem én foglalkozom!

5. Vissza tudsz emlékezni az utolsó pillanatra, amikor rádióstúdióba léptél? Mi éreztél?

Jelenleg is itt ülök. Garami Gábor helyettesítette Somogyi Zolit, és 97 fokra tekerte fel a fűtést, szóval azt éreztem, hogy a húsomat le tudom fejteni a csontomról. Most a fedélzeti hőmérséklet húsz fok, és köszönöm, nagyon jól érzem magam – ráadásul most indul mindjárt a kívánságműsor!

Kedvenc film? 
Cinema Paradiso, Halálsoron – Ja, és minden, amihez Leslie Nielsen-nek köze volt!

Kedvenc sorozat? 
10, J, Q, K, A.

Kedvenc könyv? 
Ha nem is a kedvenc, de a legutóbbi – Kalmár Tibor – Sztárok az éjszakában

Mi a kedvenced azok közül, amit most játszotok a rádiódban és mi az, amit csak otthon
hallgatsz?
Örök kedvenc a 3:20-as Blues, és minden ami funky!
A mostani kedvenc az autóban Fűzy Gábor – Időutazás c. lemeze.

6. Mit adott az életedben a rádiózás?

Nehéz lenne felsorolni, de egy elég komoly felelősség, ez tagadhatatlan. Azt hiszem, kezdem megtalálni önmagamat, hihetetlen profi stábbal dolgozunk, akiket nyugodtan mondhatok barátaimnak. Olyan bejönni „dolgozni” – mintha haza járna az ember. Nem titok, gyakran bent vagyok már délben is, négy órával a műsorom előtt…

7. Hogyan látod a rádiózás jövőjét?

Video killed the radio star… Valljuk be, hogy azért ez nem jött be. Van jövője, amíg egy közösséget tud érezni a hallgató az adott adóval. Úgy gondolom, hogy még mindig körülményes egy internetes rádiót hallgatni a nap azon óráiban, amikor egy FM rádió karnyújtásnyira van.

61654655_2382621995129175_1063270844056207360_n.jpg

8. Mivel inspirálódsz, ha úgy érzed „leeresztettél”?

Rengeteg kecsketejet iszom. Komolyra fordítva, meg kell találni azt az elfoglaltságot, ami szinten tart. Ezek mellett nem lehet leereszteni, pláne egy ilyen csapatban! :)

9. Sorolj fel maximum három rádióst, akitől a legtöbbet tanulsz/tanultál?

Mindenkitől igyekszem „összeporszívózni” a tudást és a tapasztalatot, de azt hiszem, hogy Somogyi Zoli az, akitől a legtöbbet tanultam – tanulom. Iszonyúan lelkiismeretes, és olyan hivatástudata van, hogy – értem-értem, de mi hajcsa??

10. Itthon szerinted melyik a top 3 előremutató rádió?

Azt hiszem, hogy a jelenlegi zenei frissítésünkkel ezt megnyertük, még ha az öndicséret kicsit büdös is. Nem látok különösebb előremutatást, formabontást.

+1 Ki legyen a következő?

Kemény Dániel