5 momentum a BBC Radio 1 új reggeli műsorának első hetéből

5 momentum a BBC Radio 1 új reggeli műsorának első hetéből

Az első hetén van túl új sávjában a BBC Radio 1 van korábbi drive time műsorvezetője. Augusztus 20-tól Greg James vezet a nemzeti adó morning show-ját. 
Nézzük mivel készült!

gregjamesheader.jpg

Forrás: bbc.co.uk

Négy napról beszélünk, ugyanis egy ideje

a BBC Radio 1 áttért a négynapos "munkahétre".

A hétköznapi sávjaik főhősei hétfőtől csütörtökig jelentkeznek péntektől szombatig pedig újabb felosztásban már a hétvégi stáb teljesít szolgálatot. Amennyire szokatlannak számít annyira jól működik a gyakorlatban. Éppen ezért Greg első hete kapcsán is négy napot tudunk elemezni, ezt is a BBC saját cikke és néhány hallgatással töltött 10 perc alapján. 

A kezdő hét fényében mindent fel is vonultattak:

  • Új, ötletes játékokat
  • Erős celeb neveket
  • Interaktivitást

Az utóbbi tényleg annyira markánsan volt jelen, hogy látszik;

szinte minden műsorelembe próbálják bevonni a hallgatót újabb és újabb akcióra bíztatva őket.

Nézzük csak meg az első megszólalását, amelyből három csodálatos mozzanatot lehet leszűrni, és ebből az egyik csak az, hogy már a "történelmi jelentőségű" első dal kiválasztásánál is egyből a hallgatót vonták be.

1. Az első megszólalás

A másik két megfigyelés:

  1. Hihetetlenül izgatott. Ez a srác, aki már nem is annyira srác, de ebben a szerepben lubickol lassan 18 éve. 14 évesen már műsort vezetett, a BBC-n is 11 éve hallható...tehát nem ma kezdte. Na, ez a srác fészkelődik, próbál valamit kezdeni a kezével, mert egyszerűen izgulva örül és örömködve izgul. Még az ezáltali esetlensége is annyira emberien profi, mint a videó végén az egyik producerrel történő ölelése.
  2. Amit mond az első szavaiban...
    Oh, hello! Nos, ez hihetetlenül izgalmas...ez éppen megtörténik. Valószínűleg egy bemutatkozással kell kezdenem: Greg James vagyok és imádom a rádiót, jobban mint bármi más dolgot a világon. 
    Ez a legjobb!
    Ott van veled a boldogságodban, ott van veled a szomorúságodban. Feldob, megnevetett...(az ezt követő a részt nem annyira értettem)
    Ez a világ leghíresebb reggeli műsora és egy privilégium ezt megosztani Veled minden reggel.
    Ezen magyarázni sem lehet semmit. Még mesterkélten is HATÁSOS! 
    Ezután érkezett az első dal választás a hallgatóval közösen.

2. Az első vendég egy oroszlán volt

Igazi. Ebbe is egy hallgatót vontak be - nyilván előre lezsírozott módon - akképpen, hogy Lauren kérése az volt, hogy ha Greg új munkája az, hogy egyedül a hangjával ébressze a nemzetet, akkor csak annak van értelme, ha "valaki hangosat" lát vendégül először. 

Ezért kapcsolatba lépet a blackpool-i állatkerttel és meginterjúvolták Wallace-t, az oroszlánt, aki serényen bömbölt 6:50 környékén a rádióban. Az első napon.  

3. A Coldplay összerakott egy új dalt szerencsét kívánva Gregnek

A sok szerencsét üzenetek mellett a Coldplay egy új dalt küldött Gregnek. A szöveg ékes angolsággal a következő volt:

Let yourself go, you're listening to the Greg James Breakfast show. Let yourself have fun, with Greg on Radio, Radio 1. Ah yeah, here comes the sun.

A dalt kétszer játszotta le egymás után és a végén egy kicsit meg is hatódott a pityergő producerlánnyal egyetemben.
A műsor részletét ITT hallgathatod meg.

Egy hallgató "felhívhatta" Calvin Harrist

Ezt sikerült élőben elkapnom. A játék, amelynek neve Game Of Phones, és amely arculatában is hajaz a sorozat zenei motívumaira abból áll, hogy egy híresség telefonszámából - az első esetben ez Calvin Harris volt - kivesznek egy számjegyet, amit a betelefonálóknak kell kitalálniuk. A vonal túlsó végén várakozó hallgató mond egy számjegyet, az alapján feltárcsázzák az adott telefonszámot és vagy a híresség veszi, vagy nem. Ezt addig csinálják, amíg ki nem találják és adásba nem kapcsolják a celebet. 

Harmadikra, vagy negyedikre sikerült elérni a producert, amely így leírva, de hallgatva is egy kicsit nyögvenyelős volt. Az ötlet nem rossz, de még hallhatóan Gregnek is szoknia kell.

4. Befoglalta a Vörös Nyilakat

A Red Arrows a Brit Királyi Légierő repülő alakulata, akik különböző rendezvényeken formációkban repülve szokták lenyűgözni a nézőket. Mivel Greg James saját elmondása szerint nem akarta az adófizetők pénzét elszórni, ezért a repülők nélkül foglalta be a pilótákat, akiknek egy felbrandingelt piros biciklit adott. Ezekre a kerékpárokra ugyanolyan füstcsíkokat raktak, mint vadászgépeikre szokás.

A pilóták egy "formációt mutattak be 9:30-kor a BBC főhadiszállása előtt, amelyet egy híresebb angol komikus kommentált adásban.

Chloë Grace Moretz rábeszélt egy anyukát

Chloë Grace Moretz viszonylag híres amerikai színésznő - legutóbb az 5.hullámban láthattuk - csütörtökön segített egy hallgatónak meggyőzni az anyukáját, hogy elvihesse a Thorpe Parkba. Ez egy marha nagy vidámpark.
Hosszas győzködés és jó néhány ígéret után ért el sikert az anyukánál.

Greg James reggeli váltása azért következett be, mert a korábbi műsorvezető Nick Grimshaw egész egyszerűen belefáradt a korán kelésbe és kérte, hogy helyezzék át.
A menedzsment egy egyszerű cserét hajtott végre, de egy olyan kitérővel, hogy habár Greg augusztusban elkezdte az új reggelét, Grimshaw csak később indul neki az új drive time-nak. Jelenleg a hétvégi reggeli stáb vezeti a délutáni műsort.
Grimshaw pedig kreatív szabadságon pihen és ez nem csak a sok pénznek köszönhető, hanem annak, hogy felismerik:

a humán erőforrás minden más erőforrásnál fontosabb és értékesebb!

Forrás: BBC