Változik a tartalomfogyasztás, de a rádió még mindig ott van

Változik a tartalomfogyasztás, de a rádió még mindig ott van

Tudatosan csupán 28 százalékunk kapcsolja be a televíziót, a fiatal generáció életében már az okostelefon, a PC és a laptop jelenti a médiafogyasztás központját - derült ki az egyik online apróhirdetési oldal és a Gazdaságkutató Zrt. felméréséből.

contentheader.jpg

Forrás: Joshua Rawson-Harris on Unsplash

Azért az nem nagy újdonság, ha leírjuk:

Generációk szerint előrehaladva a háztartásokban egyre alacsonyabb számban találkozunk televíziókészülékkel.

És egyből ugyan ne temessük el a tv-t - az okostelefon után ez a második leggyakrabban előforduló infokommunikációs eszköz - de jó, ha tudjuk, hogy a jellemzően még mindig szüleivel élő Z generáció életében már közel sem játszik olyan fontos szerepet.

Érdekes, hogy a tévézés a megkérdezettek 55 százalékánál még mindig jelentős mértékben az esti kikapcsolódás része, konkrét műsor miatt már csak 28 százalékunk kapcsolja be készülékét.
A műsorválasztás gyakran kapcsolgatással dől el, a legtöbben filmeket, ismeretterjesztő-, hír- és riportműsorokat, sorozatokat, sport- és főzőműsorokat néznek. 

A kutatás eredményeiből kivehető, hogy a tartalomfogyasztás egyre mobilabbá válik,

a fiatalok körében a zene- vagy rádióhallgatás kifejezetten a napi rutin, így például az utazás és a munka része.

A felmérésből kiderül, hogy az aktuális hírekről szívesen tájékozódunk online is, és a Z generáció tagjainak csaknem fele az online hírek keresgélésekor elsősorban a közösségi oldalakra támaszkodik.