Hogyan aircheckeld önmagad?

Hogyan aircheckeld önmagad?

A modern technikának köszönhetően egyre több lehetőség van arra, hogy javítsunk a műsoraink minőségén. Erre természetesen nem csak a technika ad neked lehetőséget.
Nézzük, hogyan lehetséges ez!

hogyan_aircheckeld_onmagad.jpg

(Forrás: Alireza Attari on Unsplash)

Korábban Lauscher Zoli is foglalkozott már itt a 42NETBlogon az aircheckkel, de az egy "intézményesített", a programigazgatód által vezérelt verzió volt.
Viszont sokszor többet, mást jelent, amikor magad jössz rá egyes hibáidra, fejleszthető területeidre.

Seth Resler írt erről egy bejegyzést a Jacobs Media oldalán. Ő egy speciális eszközt, de sokkal inkább felületet használ arra, hogy visszaellenőrizze a műsorait. Ez nem is annyira a hibák kiszűrésében, mint inkább vélemények összegzésében segít.
Az Amazon Mechanical Turkre tulajdonképpen csak feltöltöd a műsorodat és az istenadta nép véleményeket ír róla. Természetesen, ezek a jó emberek direkt ezért vannak ott, hogy véleményezzenek, így nem egyenértékű bármelyik kommenttel, viszont ők a legkevésbé sem tudnak magyarul.

Így az Amazon Mechanical Turk a leginkább akkor alkalmas saját aircheckre, ha mondjuk angolul vezetünk műsort a koreai rövid filmekről. 
Viszont, ha idehaza is fejlődni szeretnél van néhány megoldás, ha mondjuk nem lenne programigazgatótok:

  • Másold ki a műsorodat egyben és hallgasd vissza egyben a kocsiban. Zenével, mindennel együtt.
    Így adhat csak teljes képet, hogy milyen volt egyben a műsorod...ahogy a téged hallgató ember is találkozott vele.
    Nincs erre időd? Akkor csak addig juss el, hogy a keveréseket, megszólalásokat, intro-kat, outro-kat hallgatod meg!
  • Vedd fel videóra, hogy mi történik egy megszólalásod közben, előtt és után. Milyen reakcióid vannak. Mit mutat az arcod, a gesztusaid? Azt látod, hogy élvezettel csinálod még? Csak összehasonlításul: korábban készült erről egy válogatás, ahol igazán inspiráló emberek, inspiráló módon vezetnek műsort. Ha valami ilyesmit látsz a saját felvételeiden is, akkor jó úton haladsz. Főleg ugyanazt a lelkesedést keresd!
  • Lehet kicsit furcsa, de állíts rá ismerősöket, rokonokat,  - olyanokat, akikben megbízol, akik nem hajbókolni fognak neked - hogy hallgassák a műsorodat. Gyűjtsd be tőlük az őszinte véleményüket!
  • Ülj össze egy másik sávban dolgozó kollégáddal és elemezzétek együtt a megszólalásaitokat! Semmi támadás, csak színtiszta szakma.

Ja, még valami!

Erre nem lehet mentség, hogy nincs idő.

Erre, ha nem is minden nap, de hetente, kéthetente szánni kell időt. 

A profizmus valahol itt kezdődik, és nehezen tudom elképzelni, hogy ne szeretnél az egyik legjobb lenni.

Van jobb technikád? Nálatok van, ki foglalkozzon az aircheckkel?
Írd meg nekünk kérlek, hadd legyünk "irigyek" és hadd legyél/legyetek jó példa mindannyiunk előtt!


blog@42netmedia.com