10 érdekesség az Intim Részek című filmről

10 érdekesség az Intim Részek című filmről

Az Intim Részek az a film, ami szinte kötelező anyag egy rádiós számára. Néha túl kötelező és sokszor még most is érezhető nyoma van a rádiózásunkban, de kevés olyan szakma létezik, amely alapművet tud felmutatni. Most hozunk 10 olyan érdekességet, amelyet nem tudhattál a filmről, közte pedig egy-két véleményt is olvashattok rádiósoktól.
Intim Részek "Napot" tartunk.

howardheader.jpg

A film tavaly ünnepelte huszadik évfordulóját - 1997. március 7-én került a mozikba. Alapvetően egy életrajzi filmnek számít, de van egy keret jelenete, amelyben Stern egy vonzó útitársnőnek - akit egy szex szimbólum Carol Alt játszik nem fogok linkelni - meséli el a pályáját. Az egész alkotás egy szerelmes levél Allisonnak, a feleségének, akivel sajnos pont a film után négy évvel elváltak. 
Egyébként valahogy így nézett ki a trailere:

Most pedig néhány érdekesség:

  1. A film a Rhyser Entertainment-tel közös megállapodásból született, amely egy végső "oké"-zást engedett Sternnek. Ez a joga okozta végül azt, hogy 22 forgatókönyv tervezetet dobtak ki a kukába. 
  2. A Rocky Oscar-díjas rendezője, John G. Avildsen is csatlakozott volna a rendezéshez. 
  3. A producerek eredetileg több látványt szerettek volna. Michael Kalesniko, aki a film egyik első változatát írta elmondta: emlékei szerint lett volna olyan jelenet, ahol Stern egy elefánton "lovagolt" volna végig a Fifth Avenue-n.
    Gedzo - a Rádió88 Mozizoom műsorának szerkesztő-műsorvezetője: 

    "Ha nincs az Intim részek akkor én most nem rádiózok"

    Előtte is hallgattam rádiót, de nem úgy mint a film megtekintése után. Nem jártam még akkor rádió stúdióban, fogalmam nem volt hogy is működik, meg hogy annak idején nem dumált a műsorvezető a hírszerkesztővel. Persze láttam már előtte a Jó reggelt, Vietnám!-ot, de valahogy az, ahogy ezt maga a főszereplő elmeséli és mögé lát az ember rögtön érdekelni kezd.
    El sem tudom képzelni, ha nincs Howard Stern, akkor most hogy nézne ki a rádiózás, és így néha újranézve a filmet - most már mondhatom, hogy rádiós fejjel - egész más dolgok tünnek fel, és így még zseniálisabb
    Az gondolom, hogy sokat elmond, hogy immár a 8. éve készített Mozizoom utolsó mondata, még mindig a Rock Herceg elköszönője:
    "Ha nem vagy jó, légy rossz bébi!!" �
  4. A 90-es évek Annie Hallját szerették volna elkészíteni, de mivel Stern visszaemlékezései kevesebb életrajzi adatot tartalmaztak, mint mocskos viccet, ezért ezt nehezebb volt megoldani, mint azt elsőre gondolták volna. Végül úgy oldották meg, hogy egy Allison és Howard közötti szerelmi történetet építettek fel.
  5. Már 1995-ben készülőben volt a film, de a többszöri forgatókönyv visszadobás és újraírás miatt, valamint az írói kirúgásoknak köszönhetően ez tolódott. Végül Ivan Reitman, a producer tanácsára az írók inkább Howard magánéletére koncentráltak, semmint a munkásságára.
  6. A rendező utálta Howardot. Betty Thomas-t az HBO-n belüli munkái alapján választották ki, aki elmondta, hogy mivel a barátja nagy Howard Stern rajongó volt hajlott rá. Akkoriban sok rádió show-t hallgatott Sterntől, de egész egyszerűen annyira rosszindulatúnak és furcsának találta, hogy kikapcsolta. Emiatt kellett csak igazán a producereknek és Sternnek. Arra gondoltak, hogy olyan valakinek kell rendeznie, aki nem rajongóként, hanem pártatlanként közelít a téma felé.
    Czár László a Rádiós Fórumon.

    Hihetetlen, hogy már több, mint 20 éves a film, és akárcsak a Vissza a jövőbe, szerintem kortalan. Én kb. a 2000-es évek elején láttam, ha jól emlékszem DC-ről húztuk le jó fél nap alatt 
    Amikor először megnéztem, utána megnéztem még egyszer azonnal, mert annyira a hatása alá kerültem. Ez a pali amilyen őrült, olyan zseniális a szakmában. És bármennyire nem szeretem Csiszárt, jobb szinkronhangot el sem tudnék neki képzelni. A filmből tanultam meg, hogy ha adásban provokálsz és polgárpukkasztó vagy, akkor nő a hallgatottságod. Mindenki téged hallgat, az is aki szeret, az meg pláne, aki utál 
  7. A film 28 millió dollárból készült és 41,2 millió dollárt hozott a konyhára.
  8. Howard idegessége győzte meg a rendezőnőt. Amikor összehoztak egy találkozót és Stern kezet nyújtott úgy remeget, hogy a rendezőnő arra gondolt, hogy "ezt a sebezhetőséget kell megmutatnia"
  9. A Paul Giamatti által nyújtott karakter egyáltalán nem volt túlzó. Jackie - aki szerepelt a filmben és 1983 óta a társa volt Sternnek - elmesélte, hogy Kevin az elején tényleg jó fej volt, de végül annyira elmérgesedett kettejük viszonya, hogy azzal már nem lehetett mit kezdeni.
  10. Soha nem készült folytatás, de nem is nagyon akarták. Ennek oka abban keresendő, hogy miután Stern látta, hogy sikeres az alkotás ettől már csak jobbat szeretett volna. Az pedig nem nagyon jött össze...

Írd meg nekünk, hogy milyen emléked van a filmmel kapcsolatosan és azt is, hogy milyen érzéseket okozott?
Na, jó azt is, ha mindigis emiatt szerettél volna rádiózni..