A 9 legjobb mikrofon iOS eszközökhöz

A 9 legjobb mikrofon iOS eszközökhöz

Szép számmal találhatunk profi megoldásokat. Ezeket rendeztük egy listába.

microiosheader.jpg

(Forrás: Gear4music)

Vagyis egészen pontosan a Micreviews csapata.
A lista főleg azoknak szól, akik hisznek benne, és tudják, hogy a jegyzetelésre és alapvetően telefonálásra kitalált iPhone mikrofon nem arra való, hogy interjúkat vegyél fel, vagy reklámokat mondj fel vele egy ruhásszekrénybe behajolva. Vannak már erre - gyártónként - remek felcsatolható megoldások...még mindig mikrofonról beszélünk.

Milyen előnye van egy ilyen eszköznek?

Ahogy haladunk előre az időben egyre jobb minőségben lehet videofelvételeket készíteni egy okostelefonnal, akár már 4k-ig bezárólag is. Ezzel szemben a mikrofonok minősége egy cseppet sem változott, így szükség van olyan eszközökre, amelyek képesek felturbózni a telefonunk, vagy egyéb okoscuccunk által készített felvételeket.

Most pedig nézzük a 10 legjobb választást:

Rode i-XY

24-bit/96k minőségben is rögzíteni képes eszköz, két irányba is direktálható mikrofonokkal, akár egymással 90 fokot is bezáró szögekkel. 

Ára: kb. 47.000 Ft.

Blue Mikey

44.1 kHz / 16-bit minőséget tudó Blue mikrofon. 

Ára: kb. 29.000 Ft.

Shure MV88

24-bit \ 48 kHz produkáló minőség, egy teljesen fém alapú vázban. Ráadásul jár hozzá egy elég vagány ShurePlus Motiv App is. Ez segít annak beállításában, hogy az öt módozat közül melyiket szeretnénk használni. Van beszédre, énekre, akusztikus produkciókra, vagy akár hangos üzemmódra is. 

Ára: kb. 47.000 Ft

Tascam iM2X

Ezt a verziót inkább koncertek és más, nagy hangnyomással rendelkező események felvételére ajánlják. A mikrofonok 180 fokban elmozdíthatóak. Gyorsan hozzátesszük, hogy egy heveny keresés után már úgy látszik nem is nagyon lehet kapni, így az árát sem tudjuk megmondani.

Zoom iQ7

Ún. "mid-side" mikrofon. Attól függően, hogy a kis "bogyóit" hogyan állítod be, háromféleképpen használható. 

Ára: 30.000 Ft.

Apogee MiC 96k

Ez már egy másabb kategória, szinte súrolja a kondenzátoros mikrofonok kategóriáját. 24-bit / 96 kHz - ben képes rögzíteni, szóval kevésbé mobilis mivolta ellenére a minőség a javára dönt. 

Ára. kb. 63.000 Ft.

Rode smartLav+

Csiptetős kategória. 3.5 mm csatlakozóval a végén szükséges hozzá egy lightning-audió konverter, de interjúkhoz, vloghoz tökéletes társ. Szinte jár hozzá a Rode Rec App is. 

Ára: 17.000 Ft.

Movo PM10

Ez abszolút az utolsó sorban kategória. Tényleg csak az olcsó megoldást kedvelőknek. 

Te mást használsz?Másról álmodozol?
Írd meg nekünk!

A bejegyzés a micreview.com ezen cikke alapján készült.