Ezek a dalok szólhatnak a jövőben a rádióban

Ezek a dalok szólhatnak a jövőben a rádióban

Néhány hete elindult egy folyamatunk, amelyben konkrét tényeket, érdekességeket osztunk meg Veletek, most menő zenékről. Most ezzel kapcsolatosan tovább lépünk eggyel!

ajanljuk.jpg

Ráadásul nem egyedül.
Juhász Bálint a Class FM műsorvezetője néhány hónapja kezdett bele egy podcastbe. Saját elmondása szerint az egyik ok az volt, hogy 2015-ben megkapta a Petőfi Rádió Európai Top30-as slágerlistáját, amit közel egy évig vezetett. Akkoriban kisebb "tárgyalás" sorozat után elérte, hogy adjanak egy kis teret neki, és hétről-hétre hadd mutasson be 5-5 vadiúj zenét. Ami éppen akkor, azon a héten jelent meg. Aztán ez az iránymutató küldetés "rajta maradt" és egy saját podcastben megálmodott formátumban él most tovább. Az érdekes az, hogy ez a koncepció ismét utat tört magának és rádiók is elkezdtek érdeklődni iránta, mint átvehető műsor iránt. A podcast az Ajánlom4 nevet kapta, mert a zenén kívül Bálint helyeket, filmeket, egyéb területről is ajánl ezt-azt. 
Őt hívtuk segítségül, hogy alkalmanként mutasson Nektek/Nekünk 4-5 olyan dalt, amely a podcastben is szerepel és nagy valószínűséggel hamarosan feltűnik a rádiókban is.

Viszont, ha így lesz, már lesz infótok róla a konfokhoz...

Alice Merton - Lash Out

Alice Berlinben él, a családja német, brit és kanadai felmenőkkel is rendelkezik. Amerikában felmászott a Billboardra a No Roots-szal, így már ott is ismerik a nevét. Sokáig cserkészkedett, ebből merítette például a No Rootshoz a szöveg tartalmi mondanivalóját: egy tipikus nomád lány, azonban egyáltalán nem skatulya. Nem régen azt nyilatkozta, hogy szívesen élne New Yorkban. 

Anne-Marie - 2002

Mielőtt megjelent ez a dal, napokig zaklatta Anne-Marie-t Ed Sheeran az Instagrammon: mindenféle képe alá odatrollkodott pár kommentet, hogy szivárogtassa már ki a 2002-t. A Clean Banditből dobbantott előadó most készíti egyébként első saját lemezét. 2002 a dal címe, amely mindent elmesél, arról hogy mi történt vele akkoriban. Tudjuk, hogy még csak 11 éves volt, és lelkesz kamaszként megjelenik a dalszövegben az akkori slágereket, így helyet kap Britney Oops I Did It Again-je, az N-Sync Byebyebye-ja, ráadásul többször is. 

Ariana Grande - No Tears Left For Cry

A Manchesteri támadás óta most először jelentkezik Ariana Grande. A dal népszerűsítésbe még Kim Kardashian is beszállt, aki Grande jó barátnője. 

Dennis Lloyd - Nevermind

Dennis Lloyd-nak mesés története van: Tel Avivban élt, aztán gondolt egyet és elköltözött Bangkokba, 10 000 km-rel odébb, hogy egy évig elmélyüljön magában, és tanuljon - zenét. Minden sávot ő pakolt össze az előttünk álló trackben! Hamarosan a "környéken" turnézik, de máris teltházas Bécs, München és Hamburg is. 

Természetesen ez a bejegyzés nem jósló jellegű, de mindegyikről látjuk, hogy rohamosan kapaszkodik fel a listákon.
Ha tetszett, akkor jelezd nekünk, ha más milyenre vágynál/gondolnál, akkor kérlek azt is!

Köszönjük szépen!

U.i.:
Bálint műsorát/podcastjét egyben itt hallgathatod meg: