PiDRó blogol: Az NAB első napja máris kikészített

PiDRó blogol: Az NAB első napja máris kikészített

Zajlik az NAB Las Vegas-ban, ahonnan a RADIOSITE egy folyamatosan frissülő cikkel jelentkezik. Itt a blogon pedig 9 óra időeltolódással, de PiDRó mesél a kalandjairól.

pidro_blogolheader1_1.jpg

(Fotó: Kőrösi Tamás)

Sziasztok!
Felfedezve az idei NAB-t azt kell látnom/látnunk:

Egy kiállítás nem csak arra jó, hogy világot láss, hanem több minden másra is.

Tudom, kellenek a konkrétumok...igyekszem azt is írni, de tele vagyok érzelemmel.
Egy kiállítás remek lehetőség arra, hogy kapcsolatokat építs akár a saját kollégáiddal is. Jó terep a beszélgetésekre és a "soha nem jutott idő rá igazán" típusú meetingek lebonyolítására is. 
  

Eltelt az első nagy nap. Izgalmak voltak máris bőven. Elsőként kiemelném azt, hogy a betervezett lista töredék részét tudtuk csak megnézni. Elsőre nehéz volt rájönni miért történhetett ez?
Aztán hajnalban a napfelkeltével jött a megvilágosodás. Elbeszélgettük az időt! 
 

Találkoztunk rengeteg kollégával, szakmabelivel. A legtöbb esetben nem a műszaki, informatikai újdonságaikat mutatták be, mondván azt úgyis kapjuk hírlevélben. Sokkal inkább meséltek a "hogy megy sorod" kezdetű témákról. Személyes benyomásokról, érzésekről, belső ötletekről, amelyekkel ezt, vagy azt a lehetetlen célt elérték.  

Átlapozgatva a tegnap készült fotókat ez a képeken is jól átjön. Mindenki beszélget. Ha megnézed a galériánkat Te is láthatod, hogy kis szekcióba ülve megvitatják az ötletek, tapasztalatokat az emberek.  

nab2018-1-nap_1.jpg

Hogy mindez miért jó? Alapvetően már az jó, hogy inspirálódsz. Kapsz egy lórúgás méretű ihletet, amit vagy igy, vagy úgy, de a legjobb egy beszélgetés során levezetni. Aztán, ha kitárgyaltad mehetsz és kereshetsz hozzá megoldást. Magyar mentalitásnak megfelelően, utána eredtem és olcsóbb megoldást is kerestem, majd még olcsóbbat és a legolcsóbb áron további funkciókat kutattam. A végén teljesen más lett a koncepcióm a téma kapcsán, mint ahonnét elindultam. De a végeredmény az fain!
Elégedetten feküdtem le tegnap –na jó nem! Kidőltem este 7-kor úgy, hogy a szállodába érkezést sem tudom, hogyan történt. Mégis úgy érzem számtalan kérdésre jó válaszokat találtam. 
 

nab2018-1-nap_8.jpg

Kollégákkal, szakmabeliekkel, a rengeteg magyarral jó volt leülni egy vizes kávé mellé, vagy az újratölthető Coca-Cola mellé és beszélgetni. Valahogy máshogy, mint máskor. Szabadon, egymást inspirálva. Fika és erőfitoktatások nélkül.  

nab2018-1-nap_42.jpg

Nem feltétlenül kell külföldre menned kiállításokat nézegetni vagy informálódni!
De igenis jót tesz kimozdulni és kicsit nyitni a világra, elszakadni a mindennapok mókuskerékszerű rutinfeladataitól. 

nab2018-1-nap_17.jpg
Drága Kolléga!
Kérlek, 3 havonta egyszer mozdulj ki! Családdal, egyedül, kollégákkal, barátokkal...
Keress inspirációt, hallgass rádiót! Hallgass mást, mint amit egyébként szoktál! 
Aztán írd meg nekünk, hogy mire jutottál! 
 

Még jelentkezem :)

PiDRó