Így öltözz fel, ha szeretnél hatást elérni

Így öltözz fel, ha szeretnél hatást elérni

Tippek ahhoz, hogy milyen színeket viselj, ha mondjuk egy találkozód van, vagy részt veszel a Radiodays-en Bécsben.

oltozz_fel.jpg

Ezt  a bejegyzést főleg Neked írjuk azért, hogy egy fontos interjún, egy meetingen, vagy egy kiállításon milyen fortélyok vannak a színek magunk mellé állítására?
Ugyanúgy magunknak is írjuk, hogy ha vasárnap elkezdődik a kalandunk Bécsben, akkor tudjuk miben érdemes megjelenni a saját színeinken túl, hogy beleszeressenek felfigyeljenek Marvinbara.

Minderre egy átlag blogszörfölés közepette jöttem rá, amikor elém került a Mi a jó Neked! Blog bejegyzése, amelyben arról ír a blogger:

Azzal, hogy milyen színű ruhában jelenünk meg különböző helyeken, befolyással van arra, milyen jelzőket csatolnak hozzánk az emberek. 

Most elsőre, ez csajoskodásnak tűnhet, de nagyon is komoly kutatások vannak mögötte.
Vagyünk néhány alapszínt és hangulatot!

1. Fekete - a komoly

A fekete komolyságot sugall, ezt pszichológiai kutatások is igazolják.  Egyes megközelítések szerint a fekete nem is szín, hanem csak hangulat. A fekete komolyságot sugall, tekintélyt parancsol, sőt, ha egy ilyen outfitben jelensz meg intelligensnek, és céltudatosnak fognak tartani. 

2. Piros - az erő

A piros bizony a hatalom és a szenvedély színe. Mivel élénk szín az ezt látók automatikusan energiával, mozgalmassággal és izgalommal társítják.

3. Kék - bizalom

A kék szín a megbízhatóság és bizalom érzésével ruház fel. Állítólag ez a legjobb szín, ha épp állásinterjúra készülsz. Aztán ehhez a színhez kapcsolódik az intelligencia és a hatékonyság érzete is. 

4. Sárga - jókedv

A boldogság színe, jókedvűséget és pozitív hangulatot sugároz az emberek felé. A narancssárgának hasonló hatása van.

5. Fehér - tisztaság

A fehér a tisztaság jele, ráadásul vonzza a megbízható embereket. Felmérések szerint olyan emberek hordanak sokszor fehér színt, akik valami újba kezdenek bele, felfrissítik az életüket.

6. Szürke - láthatatlanság

A stylistok szerint a szürke az egyensúlyt jelképezi, mert se nem sötét, se nem világos. Aki szürkét visel, az nem szeretne feltűnni a környezetében. Ezen túl nyugodtságot és érettséget közvetít a téged körülvevők számára.

7. Zöld - nyugalom

A zöld színű ruhák nyugalmat és relaxált érzést keltenek. Általában az az első benyomás arról, aki zöld színben van, hogy pénzügyileg stabil, kedves, és empatikus személy.

Forrás: Mi a jó Neked! Blog