Egy ember, aki imádja a zenét, de még jobban bemutatni azt

Egy ember, aki imádja a zenét, de még jobban bemutatni azt

Néhány érdekes gondolat Zane Lowe tavalyi keynote-jából, amit az SXSW zenei konferencián tartott.

a_het_videoja_1.jpg

Zane Lowe

 

Következzék néhány nagyon inspiráló gondolat a zenéről és a rádióról:

  • Azok, akik készítik, fogyasztják, vagy csak beszélnek  a zenéről felfedezik azt. A zeneipar folyton változik: folyton kutatja önmagát, reagál a jelenre.
  • "Ne féljünk a technológiától, fordítsuk hasznunkra! Használjuk!"
  • Az első rádióban a londoni XFM-ben egyszerre kellett két tábor között örlődnie:
  1. rock vs. punk
  2. szegények vs. gazdagok
  3. fiatalok vs. gazdagok
  4. rajongók vs. előadók
  • Nagyon komoly csalódást okozott neki, hogy zene rajongóként nem játszhatja le, azt, amit ő a legjobbnak gondol, hanem a zeneipar és a kiadók mondták meg mi szóljon a rádióban. Viszont megértette, hogy a rádió így működik. 
  • Az esti rádiózás teljesen más, mert más élethelyzeteekben találod meg a hallgatóidat. Mindenki mást csinál, így a műsorod egyszerre a tanulás, az edzés, vagy a házimunka soundtrackje lesz.
  • A streaming miatt az egyetlen, amit a rádió tehet, hogy rohan az újítások után és megpróbál egyfajta "digitális módon" gondolkodni.

Az egész videót azért érdemes megnézni, mert Zane egyszerűen nem tudja levetkőzni, és soha nem is akarja elveszíteni rádiós mivoltát. Olyan szenvedéllyel beszél a zenéről, a kedvenceiről, mint anno a rádióban.
Imádja a zenét, és ahogy bemutatja kedvenc darabjait elegyítve a zenéről szőtt gondolataival annyira magával ragad, hogy te is így akarsz majd bármilyen dalt bemutatni, bárhol.
Póbáld ki!