Néhány tipp a jobb videóhoz 2018-ban

Néhány tipp a jobb videóhoz 2018-ban

Óvatos becslések szerint is, ebben az évben az internetes tartalom legnagyobb része a videós szektorból fog kikerülni. Az, hogy mennyire minden a mozgókép irányába indul el szinte nyomon követhető abban, ahogy mondjuk a Facebook is egyre több pénzt nyom és hangsúlyt fektet ebbe a szegmensébe. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy lepaktált az Universal Music-kal - erről már mi is írtunk ma -, hogy olyan előadók dalait használhassuk fel a videóink alatt, mint Adele. Jogtisztán. 
Hogyan lehet jó a videós tartalmad 2018-ban? Ebben segítünk most!

video.jpg

A 2018-as trend előrejelzéseket összevetve néhány olyan igazi különlegességet látunk, amire érdemes nagy hangsúlyt fektetni, ha videós tartalmat szeretnénk alkalmazni a marketing stratégiánkban.

1.Töltsd fel közvetlenül a Facebookra!

A Youtube linkeket habár bárhol meg lehet osztani, de a Facebookon belül a saját, natív videók 10X több elérést biztosítanak.
Ez nem azt jelenti, hogy, ha vidóban gondolkozol, akkor hanyagolnod kellene a Youtube-ot. Egész egyszerűen csak azt, hogy a sok-sok ötlet közül el kell döntened, hogy mi megy ide és mi megy oda.

 

2. Keverj alá zenét/használj effektet a Facebook videód alatt is!

Ha már Facebook. A Sound Collection lassan minden felhasználó számára elérhető, ami abban segít, hogy aggodalom nélkül tudj használni hanganyagokat a tartalmad megalkotásánál. Az a jó ebben, hogy ez még csak a kezdet. Amennyi pénze és hatalma van a Facebooknak, biztos, hogy hamarosan nagy választék bővülés jelentkezik majd.

 

3. Csináld azonnal/csináld mobilon!

Most már nem is kell abban gondolkodni, hogy milyen jó minőségű kamerát vegyen az ember. Egy magasabb kategóriás telefonnal már tökéletesen végrehajtható minden művelet. Ráadásul erre rengeteg hasznos applikáció is van. Terei Miklós videós szakember szerint, ha például vlogot indítanánk, akkor használjunk Selvi Telepromptert, mert ezzel nem csak felvenni tudjuk az adott videót, hanem előre beírva súgógépként is használhatjuk. Androidon ittiOS-en itt lehet beszerezni.
Ha vágásban nem vagyunk még master szinten, akkor a szakember ajánlja a Quik alkalmazását, amivel egy nagy tégelybe dobálva a felvett jeleneteket, egy-egy sablont kiválasztva, egy mesterséges intelligencia ütemre összevágja a menő videónkat. Androidon ittiOS-en, itt lehet beszerezni.

4. Légy biztos benne, hogy hang nélkül is megállja a helyét!

Ugyanide tartozik, hogy a munkahelyi körülmények és egyéb nem ismert tényezők miatt a videóinkat úgy kell elkészíteni, hogy egy felirattal segítsük azokat, akik nem hanggal nézik a tartalmunkat. 
Így nem veszítünk el egy nézőt sem!

5. Gondolkodj 360 fokban!

Az új hódítás a mozgóképes tartalom terén az önmagunk körül is forgatható videó, aminek nem csak a kukkolás lehet az eredménye, hanem az egyre népszerűbbé - és ezzel egyidőben elérhetővé válló - VR tartalmak elkészítése is.

+1 Mindig rakj bele Call-To-Action üznetet!

Ez inkább egy örökzöld tanács, mintsem 2018-as trend! Soha ne felejtsd el a végén valamilyen interakcióra bíztatni a nézőket! Kérd meg őket, hogy iratkozzanak fel, like-oljanak, vagy egyszerűen csak hallgassák a rádiót, a műsort, vagy nézzenek rá az ajánlataidra, ha tetszett a videó.


Jó videóban gazdag 2018-at kívánunk!
- Ezt a témánkat a héten még folytatjuk...-