10 dolog, amit egy jó menedzser nem tesz

10 dolog, amit egy jó menedzser nem tesz

A Forbes cikke alapján szedtünk össze tíz olyan pontot, ami a jó menedzsereknek ismérve. A még pirongtatóan egyszerű tételek is végtelenül fontosak, főleg azért, mert a hétköznapokban könnyű elfelejteni őket, másrészt nagyon sok olyan "friss" menedzser van egy-egy rádiónál, akik még csak most kezdik az ismerkedést azzal az érzéssel, hogy emberek motiváltságáért és hatékonyságáért felelnek. 

menedzser10tipp.jpg

Fontos beszélni arról, hogy a menedzserkedést most elsősorban a programing, vagy hírek területére értem. Bár sokszor, sok helyen összemosódnak a határok, - és van, hogy egy ember felel mindenért - de most vegyük úgy, hogy a klasszikus értelemben vett vezető tetteit vizsgáljuk meg.

Tehát milyen is a jó rádiós menedzser?

Nem kéri, hogy hazudjon az ügyféknek, vagy a hallgatónak

Alapvetően becsületbeli kérdés is, de, ha annnyira nem tiszteljük a hallgatónkat és/vagy ügyfelünket, hogy félre akarjuk vezetni, az előbb utóbb kiütközik. Ez a fajta megbízhatóság, hitel és szilárdság adhat alapot a rádió iránt a hétköznapokban.

Nem kéri, hogy hazudjatok egymásnak

Ez az a helyzet, amikor egy aircheck alkalmával kapsz egy új információt, de megkérnek, hogy ezt még ne mondd a többieknek. Általában mégis kibukik az ilyesmi - tehát még haszontalan is - de mégis nem etikus - és ésszerű - pont annak a csapatnak az épülését gátolni, amiért nap, mint nap dolgozunk.

Nem kéri, hogy elvidd a balhét

A jó menedzserek vállalják a felelősséget mindenért, ami saját területükön történik. Ha ez mindent érint, akkor mindenért. Nem kenheted rá folyton a műsorvezetődre, munkatársadra, ha valami nem úgy sül el, ahogy szeretnéd. Persze, ha szarvashibát vét, vagy felelőtlen, akkor érdemes elbeszélgetni vele - mondja a szakértő.

Szentként kezeli a szabadságot

A munka törvénykönyve szerint Magyarországon a munkavállaló 7 szabadnapról dönthet szabadon, a többiről a munkáltató -  olvasható a Forbes cikkében.  Bár mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ritka az olyan eset, amikor egy cég nyolc órában be tud jelenteni, általában az ettől kisebb óraszámok, vagy vállalkozói szerződések a jellemzőbbek. A szabadság viszont itt is jár. 
Sőt!
Kell!!!
Ahhoz, hogy valóban kreatív munkavállalót kapjon a menedzser időnként pihentetnie kell az embereit. 
Ha egy leegyeztetett szabadságba mégis bele kell nyúlni érdemes bónusszal kompenzálni a fennakadást.

Nem kéri, hogy kémkedj mások után

Ha a népszerű "csak szeretném tudni, hogy megértette-e a feladatát" indokot nézzük sem lehet elég alap arra, hogy ilyenre kérjenek Téged, vagy munkatársadat.

Nem kéri, hogy ostoba szabályokat kövess

Itt nem a rádiózás alapszabályaira kell gondolni. Vannak azonban olyan a céges kultúrában olyan berögzült szokások, amelyeket időnként érdemes felülvizsgálni...együtt. Ha valamit feleslegesenek ítéltek, akkor nem szabad követni csak azért, mert évek óta így csináljuk.

Meghallgatja a véleményed

Egy ilyen inspiráción és kreativitáson alapuló műfajban neki is szüksége lesz arra, hogy ötleteljen Veled/Veletek. Aztán plusz egy pont lehetne, hogy ezt ne a saját ötleteként tálalja, ha lehetséges...

Nem értékel alul

Fontos lenne, hogy valós teljesítményed alapján értékeljenek, ne csak azért, mert mondjuk "most valakit le kell tolni az stábértekezleten".

Nem kéri, hogy szünet nélkül dolgozz

Ezért teljesen elhibázott hozzáállás a 8 órában bejelentettektől 8 órát kérni.
Projekt alapú munka. Ez a kulcskifejezés. Kiosztott feladatok vannak, nem munkaidő. Az más kérdés, hogy ezt is szokták úgy túltolni, hogy nem jut időd semmire, de egy pihenő napja legyen már mindenkinek egy héten. Egy nap, amikor mondjuk nincs adásban és nem foglalkozik egyáltalán rádióval.

Nem odázza el a beszélgetést

Ha beszélni akarsz vele valamiről, akkor nem kell 14 levélen keresztül időpontot egyeztetni. Rövid időn belül tudtok egy jót beszélgetni, ahol kitárulkozhatsz neki és megbeszélhetitek mi bánt.

Én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert találkoztam már olyan menedzserrel, aki több pontban is példaértékű, így könnyű volt írni erről.
Viszont biztos kihagytam valamit...

Ha így lenne írd meg bátran, hogy szerinted mi ismérve van még egy jó rádiós vezetőnek.

blog@42netmedia.com

Forrás: Forbes