Hogyan networkingelj? A kapcsolatépítés aranyszabályai

Hogyan networkingelj? A kapcsolatépítés aranyszabályai

Most csütörtökön tartjuk a Frekvenciák Éjszakáját, ahol a rádiós szakma előzetesen meghívott szereplőivel közösen egy kötetlen esten beszélgethetünk a szerelmünkről: a rádiókról. De miben segíthet egy ilyen, vagy egy ehhez hasonlatos esemény?
Hát, elsősorban a kapcsolatépítésben!

rawpixel-com-274860_1.jpg

(Forrás: rawpixel.com on Unsplash)

Rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy kihasználhassuk a kapcsolati hálónkban rejlő előnyöket, és ezzel új lehetőségeket teremtsünk magunknak. 
A Phoenix nevű üzleti iskola egy korábbi felmérésében a dolgozó felnőttek és álláskeresők fele nyilatkozott úgy, hogy a közösségi médián keresztül építik ki a kapcsolataikat - írja oldalán a jobline.hu.

Azonban egy jól felépített és vonzó közösségi média profil nem helyettesítheti a személyes kapcsolatokat. Kell a személyes kötődés!
Nézzünk néhány alapvetést:

  • A networking nem arról szól, kit ismersz, hanem arról, hogy Téged ki ismer.
    Gyakran azok a legerősebb támogatóink, akiket már eleve ismerünk. Főiskolai kapcsolatok, szakmabeliek, a gyülekeztünk tagjai. Ha építjük ezeket a szoros kapcsolatokat és ápoljuk is őket, akkor megbízhatóságra épülő hírnevet szerezhetünk. 
  • Minden alkalom egy állásinterjú.
    Fontos lehet a megítélésünkben az első benyomásunk, de a leghangsúlyosabb még mindig a munkánk. Annak minősége alapján fognak minket megítélni. Minden egyes lehetőségünk tulajdonképpen a jelenbeli kapcsolataink minőségén, mostani megítélésünkön múlik.

Milyen lépésekkel lehet jól kapcsolatot építeni?

Légy önzetlen!
A kapcsolataidnak kölcsönösen előnyösnek kell lenniük. Ne akarj, csak a nyereségért ismerkedni. Abszolút levágható és hitelességed is veszted. Lásd következő pont!
Gondoljunk arra, mit kínálhatunk és mit nyerhetünk. Ne csak akkor keressük a másikat, amikor szükségünk van rá.

Légy hiteles!
A személyes szint is érdekeljen minket, és akarjuk megismerni az embert is! Ráadásul, ha megismered az embert, akkor nem csak egy üzleti potenciált, vagy veszélyt fogsz látni benne. Ez segíti a döntéseket is!

Legyen naprakész a közösségi profilunk!
Manapság egy élő CV, és nem csak a LinkedIn profilunk...

Készüljünk fel a partnerünkből!
Állásinterjúra sem megyünk felkészületlenül, így kapcsolatot sem építhetünk olyasvalakivel, akiről semmit sem tudunk.

Legyünk megbízhatóak!
Mindig tartsuk magunkat ahhoz, amit megígértünk!

Használd ki ezt az alkalmat és építsük tovább a lehetőségeket csütörtökön! 

Forrás: Jobline