Ilyen egy teljesen interaktív rádió

Ilyen egy teljesen interaktív rádió

A többek között Vancouverben, Kanadában is fogható KiSS RADIO lett az első teljesen interaktív rádióállomás az országban. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók kezei közé adták a zenei irányítást. Szó szerint.

gilles-lambert-8649.jpg

(Forrás: Gilles Lambert on Unsplash )

Hogyan?
A rádió most arra ad lehetőséget, hogy a hallgatók válogathatják ki a zenéket minden nap, minden órában, az applikációjukon és a weboldalukon keresztül. 

Az egész úgy működik, hogy real time látjuk az állomás playlistjét, és ezen belül tolhatunk fel, vagy le dalokat, konkrétan: szavazva rájuk.  
Mutatom képen:

John Hipper programigazgató elmondta: mivel változtak a közönség elvárásai, ezt a lépést azért tették meg, hogy jobban bevonják a hallgatókat a digitális platformjaik életébe.

A dal kiválasztásának ez az innovatív megközelítése teszi a hallgatói élményt valódi partner kapcsolattá állomásunk és közönségünk között azzal, hogy a hallgatóknak lehetőségük nyílik az egész állomás zenei élményét befolyásolni

- mondta Hipper.

Sőt!
A rajongók regisztrálhatnak az oldalon bejelölve kedvenc dalaikat, amelyekről értesítéseket kapnak, ha azt, vagy azokat hamarosan lejátsszák.


Számomra érdekes erre az egész jelenségre úgy gondolni, hogy szinte minden hazai rádióban úgy reklámozzák a kívánságműsort, hogy "most ön a zenei szerkesztő", de ennél valódibb, tényleges tömegközönség igényeken alapuló felmérést nem nagyon lehet kitalálni.

Arra nem tért ki az eredeti cikk, hogy vajon egy IP-címről, egy dalra hányszor lehet szavazni, vagy, hogy hogyan ne legyen minden 10 percben Havanna Camila Cabello-tól, de erre figyelni fogunk mi is.

Egyébként az interaktív rádiók témájával kapcsolatosan előkészítettünk egy videót holnapra, amit a Facebook oldalunkon a HÉT VIDEÓJA címszó alatt találhattok meg.

Most pedig kíváncsiak vagyunk arra, hogy mennyire jó ötlet ez az egész interaktív bigyula?
Elképzelhető egész nap, vagy elég lenne csak kísérleti jelleggel egy-egy kívánságműsorban bevezetni?

Írjátok meg és beszélgessünk egy jót erről szakmán belül! 

Forrás: Daily Hive