Hírcsokor zöldségágyon tálalt nyúlmájhoz - UPDATE

Hírcsokor zöldségágyon tálalt nyúlmájhoz - UPDATE

A nyuszik édesek, ne egyetek nyúlmájat...vagy ne nézzetek előtte rá. Kiállunk a nyulak mellett. Egyébként a rádiós világ hírei, érdekességei a kép után.

kemences.jpg

(Forrás: http://www.lacibacsi.hu)

  • UPDATE: Kijött az októberi HTE konferencia programja, ahol délután mi is előadunk a rádiózás jövőjéről. Gyertek, ha tudtok, mert egyben klafa lesz az egész nap!
  • Kezdjük könnyedén! Vagyis,igenis fajsúlyos a téma: Brooke Baldwin a CNN oldalán fakadt ki Clay Travis kollégára, a Fox Sports Radio műsorvezetőjére, aki élő adásban "cicizett" egy nagyot. "2017-ben ez elfogadhatatlan..." Nyilván a gond ott volt, hogy kinek, és milyen hangsúllyal hangzott el az a szó! A cici-gate részletei itt.
  • Annia Nightingale-t ismeritek? Ő az, aki olyan régi bútordarab a BBC Radio 1-nál, mint Vili bácsi a Mátyás király téren. Az 50 éves szülinapját ünneplő adó, most egy négy órás shift-et adományozott a legendának - aki egyébként hétvégenként hajnalban tol olyan dubstep, trip-hop és egyéb fejletépős zenéket, hogy mosolyra fakaszt bármikor. A műsort itt lehet meghallgatni. Isteni. Fenomenális. Lelkesítő. Talán érződik is rajtunk... 
  • Egy kis story a hír előtt: Tegnap jártam a MediaMarkt-ban és a híradástechnikai részlegen a rádióknál két csodálatos dolgot láttam:
    1. Nem fértünk el, mert annyian szerettek volna rendes, AM/FM rádiót venni.
    2. Nagyon design-os darabokat lehet kifogni. Hihetetlen jól néznek ki.
    És a hír: Egy 90-es évekre szabott bluetooth-os rádiót például most dobtak piacra. Tetszik!És nektek?
  • És, ha már technika és eszközök: Beszélgettünk már itt a blogon is az okos hangszórókról. Az egyik ilyen csoda az Amazon Alexája. Vele kapcsolatos hír, hogy 15.000 (!!!) képességet/skillt-t szedett már magára.
  • A Billboard írt egy nagyon szimpatikus rádiós fejlesztésről. A SiriusXM a péntek délutáni drive time-ba méretezett egy Music Row Happy Hour c. műsort, amit egy élő eseménnyel kötöttek össze. Az a verzió már létezett, amikor péntekenként, - főleg country rádiók - bulira hangoló egy órát szerkesztettek, hogy a munkából hazaindulók ráhangolódjanak a pergetésre. A műsor egy pódiumon zajlik, és megfáradt férfiak és nők egy sörrel a kezükben hallgatják a helyszínen...és online, ugye.
  • San Fransisco legnagyobb közösségi rádiója a nyáron majd egy hónapig küzdött a zsarolóprogramokkal.
  • Majdnem rádió: A Radio Flyer nevű cég csinált egy gyerekeknek méretezett és szánt Star Wars Landspeeder-t. Gondolom az ár meg a szülőkre méretezett és szánt. Itt lehet nyálat csorgatni!

Szép hetet kívánunk Kollégák!