TOP 5 magazin rádiósoknak, podcastereknek

TOP 5 magazin rádiósoknak, podcastereknek

Rádiósként, podcasterként akár műsorvezető, akár szerkesztő vagy fontos hogy jó témákat találj, mert a kontent lesz, ami a legjobban megkülönböztet a többi műsortól, többi adótól. Természetesen ezernyi forrás van, amiből dolgozhatsz, de ha egyszer egy hétre elmegy nyaralni az internet a főhadiszállásotokon ezzel az 5 magazinnal bármikor kihúzol egy hetet.

rsz_mike-ackerman-313942.jpg

(Forrás: Photo by Mike Ackerman on Unsplash)

1.Médiapiac

A mediapiac.com-on mint online is működő szaklap. Természetesen nem elsődleges témaforrásként jó, de a közegben mozgó szakemberként a rádiós, podcast környezet fontos történéseiről  tájékoztat. Rengeteg belsős információ, rádiós hírek és sok beszédtéma is figyel a lapok között, amiről kollégákkal beszélgethetsz kínos csendek helyett egy-egy HEROE ülés után.

(Forrás: Café Design)

2.Kreatív

A Kreatív Magazin - és annak minden terméke, többek között a fantasztikus Üzlet és Pszichológia - nagyon régóta van jelen a piacon. Abszolút mértékadó, az elemzéseivel, a reklám szakma és annak határterületein tapasztalt újdonságokkal és elemzésekkel, amiből szakmailag is sokat tanulhatsz. 

(Forrás: Simon Says)

3.Mindennapi Pszichológia

Ahogy maga a neve is mutatja mindennapi jelenségeket dolgoz fel a magazin, ráadásul mindezt olyan szakértők segédletével, akik a tudományos életben is jelentős erővel bírnak. 
A legutóbbi, júniusi számban például foglalkoznak azzal, hogy a hangoknak milyen szerepe van és mit árul el használójáról.

4. Forbes

Nem olyan régen lehet kapni idehaza is a világhírű Forbes Magazine magyar mutációját, ami az üzleti életben, a hétköznapi csodákban hinni tudó emberek szívesen forgatnak. Ha te inspiráló témákért teszed, akkor sokban segíthet neked ínséges időkben.

5. HVG Business

Egy jól körüljárt téma, sok trendi topic a business és a marketing területéről. Ez mind jellemzi a HVG Business magazint. Én például a storytellingről rengeteget tanultam a közelmúltban megjelent számból, amit rendszerint próbálok újra és újra fellapozni. 

+1 Bravo

Lehet viccnek tűnhet, de néhány hónapja, amíg egy fodrászatban ültem várakozás közben átlapozgattam az ottani kínálatot. Aki ismer tudja, hogy nagyon szeretem a női magazinokat, - szakmailag - de egy új terület nyílt meg számomra a Bravo kézbevételével. Egy apró füzetecskében legalább egy hónapra elegendő zenei konf anyag koncentrálódik, ami egy format rádiósnak üdvös lehet egy Despacito és egy Pitbull között.

(Személyes megjegyzés: Joggal teheted fel a kérdést, hogy miért nincs közéleti, az embereket húsba vágóan érintő témákról szóló kiadvány a listában?
Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy lehetne, de sajnos sem az ingerküszöb, sem a rizikó faktor nem tart ott, hogy ezekről megérné egy rádiónak mélyebben beszámolni. Egyébként is!
Bármennyire lehet ekézni egy-egy ilyen témát sokkal hatásosabb egy általános, szívet derítő kutatásról beszélni, mint egy esetleges széthúzó politikai témát feszegetni. Többet veszíthetsz vele, mint nyerhetsz.)

Van egy jó ötleted mit hagytam ki?
Írd meg bátran nekünk itt, vagy Facebook oldalunkon!