Egy raklap változtatást jelentett be a Facebook a videókkal kapcsolatosan

Egy raklap változtatást jelentett be a Facebook a videókkal kapcsolatosan

Vannak még azért misztikumok abban, hogy mi tesz sikeressé egy tartalmat az interneten, és a sikerhez ki milyen mértékben járul hozzá. Az viszont kétségtelen, hogy jelen kell lenni - főleg, mert bevétel is szerezhető belőle - de a videós tartalommal ismét változik valami. A We are Social Media írt erről.

william-iven-19844.jpg

Például úgy, hogy a tartalomszolgáltatóknak jobb betekintést enged főleg azért, hogy segítsen nekik eldönteni, hogy az emberek és az oldalak milyen módon osztoznak a tartalmon. Emellett kiderülhet melyek a legvirálisabb csoportok, közösségek.

A frissítés azt jelenti, hogy szűkebb betekintést adnak a tartalomszolgáltatóknak, de továbbra is hozzáférhetnek az alapvető jelentésekhez.

A változások:

  • A Facebook elkezdi eltávolítani egyes grafikonokat, így az átlagos megtekintési időt, a 30 másodperces nézeteket és a megtekintések részletes lebontását. Ezt követően csak az alkotók láthatják ezt az információt.
  • A Facebook eltávolítja a megtekintett perceket, a 10 másodperces nézeteket és a hangmérőket.
  • De nem minden változtatás rossz a tartalmat csak szétosztók számára. Azoknak a videó hirdetéseknek a tulajdonosai, akik újra megosztják a videókat, hozzáférhetnek a demográfiai adatokhoz és azokhoz az emberekhez, akik az újra megosztott videót megtekintik.
  • A tartalom újraosztóknak is megmutatják a megosztott videó napi nézeteinek grafikonját, valamint a kifizetett és a szerves tevékenységgel kapcsolatos újraelosztott videók további részletezését. 
  • A tartalomkészítők is kapnak néhány extra információt, hiszen a Facebook a jövőben bemutatja, milyen oldalakon osztották tovább a videókat. Ehhez társulnak az egyéb mutatók. Ez a frissítés augusztusban lesz elérhető.

Talán látható, hogy a legtöbb lépés a tartalomgyártók érdekeit szolgálja. Ebből is látszik mennyire támogatja és támogatná a platform a jövőben a videó gyártást, amihez a rádióval csak egy karnyújtásnyira vagyunk. 
Ne hagyd, hogy mások hamarabb kapcsoljanak!

Forrás: We are Social Media