4 hasznos alkalmazás a rádiód közösségi tartalmának javítására

4 hasznos alkalmazás a rádiód közösségi tartalmának javítására

Az utóbbi időben feltámadt poraiból a socialdaily.com magyar oldala és bőven ellát közösségi médiás tippekkel, ötletekkel.Most például ennek a cikknek az alapján hozok néhány olyan alkalmazást, ami segíthet feldobni a közösségi médiás megjelenésedet, ha sóherek vagytok grafikusra költeni.

sebastian-mantel-105235.jpg

(Photo by Sebastian Mantel on Unsplash)

És ez rossz...úgy értem, ha komoly eredményeket szeretnél, akkor csakis szakemberre kell bízni bizonyos feladatokat. Stúdiót sem az IKEA lakberendezős applikációjával tervezteted meg. A logóval se tedd!

A közösségi médiában néha belefér.Gyorsasági verseny van, ebben nagy a nyomás rajtad, ezért jó, ah egy két alkalmazás segíti a munkád. Pláne így:

A helyzet az, hogy bármilyen értékes egy tartalom, ha nem áll mögötte megfelelő design, kisebb hatással kell számolnunk.

Miért is?

  • Ha csak 15 percünk van egy tartalom befogadására, az emberek két harmada inkább azt választja, ami vizuálisan is megnyerő.
  • Ha a tartalom vagy a honlap nem elég attraktív, a közönség 38%-a nem foglalkozik vele tovább.
  • Egy 3 nappal korábban hallott információnak csak a 10%-ára emlékszünk, de ha azt kép is kísérte, ez az arány 65%-ra növekszik.
  • Képes tweetek 150%-kal több retweetet kapnak, mint a csak szövegesek.
  • A Facebookon is így működik, ha képet is posztolunk a mondanivalónk mellé, 2,3x nagyobb arányú visszajelzésre számíthatunk.

- írta a Social Daily.

Idézet gyártásra: Recite

Böngésző alapú eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűn gyárthatunk idézetet, csak be kell pötyögni a szöveget, aztán választhatunk hozzá egy szimpatikus sablont.  Közvetlen megosztható a kész idézet Facebookon, Twitteren, Pinteresten, és Tumblr-en, de le is tudjuk tölteni.

Grafikát közösségi média felületre: Canva

Nagyon szeretem, én is sokat használom, ráadásul iPhone és iPad kompatibilis.  A privát felhasználású használata ingyenes. Létezik egy Canva for Work része is, amely értelemszerűen jóval több lehetőséget és terméktámogatást kínál, ez havi előfizetéssel működik. A kész mű letölthető és elmenthető.

Grafikont és diagramot: Beam

A Beam egy ingyenes online grafikonrajzoló alkalmazás. Nem kell regisztrálni hozzá. Sőt! A beírandó adatokat egy excel táblázatban módosíthatjuk.

Szerkesztett fotót a webre: Pixlr

A Pixlr lényegében olyasmi, mint a Photoshop... viszont ingyenes. Könnyű beletanulni és igazi öröm a végeredmény.