Podcast Hétfő: Egyénre szabott podcast alkalmazást dobtak piacra

Podcast Hétfő: Egyénre szabott podcast alkalmazást dobtak piacra

A Nobex Partners-ről itthon kevesebbet hallani, pedig a világ legnagyobb rádiós applikációs kiszolgálója. Száz országban 4500 rádióval állnak kapcsolatban és most belátták: Van pénz a podcastekben!

jonathan-velasquez-160775.jpg

Mindezt jelzi az is, hogy személyreszabható app családot indítottak podcast készítőknek.
Leginkább arra álltak rá, hogy olyan alkalmazásokat fejlesztenek, amellyel a készítők könnyen tudják tartani a kapcsolatot követőikkel, ezáltal pedig növelni a márka iránti elkötelezettségüket.

Az alkalmazások egy különleges fehér címkével jelennek meg minden egyes podcasternek, és nem csak az epizódokat tartalmazzák, hanem minden olyan közösségi hírcsatornákat is, amelyet a podcaster meg kíván osztani a közönségével - Facebook, Twitter, Instagram, YouTube stb.

Mivel a podcast hallgatók több mint 70%-a használ okostelefont vagy táblagépet a kedvenc adásának hallgatásához, egy egyedi alkalmazás használata minden podcaster számára kötelező kell hogy legyen. 

Egy egyéni, márkázott alkalmazás elindítása egy teljesen új, digitális megoldást nyit meg - beleértve azokat az eszközöket, amelyek újra elkötelezik a közönséget, növelik az interakciójukat, valamint nem mellékesen új bevételszerzési csatornákat nyitnak meg.

Egyébként maga az alkalmazás olyan megoldásokat tartalmaz, amivel interaktív módon, szinte élővé teheti a közönségkapcsolatok kezelését.

Ez azért is fontos, mert ha egy márkázott alkalmazást tartunk fent - podcasterként, rádióként már alap kellene, hogy legyen, de ez is inkább 2011! - akkor létrehozhatunk és fenntarthatunk egy folyamatos párbeszédet a hallgatónkkal. Itt megoszthatjuk nem csak magát a podcastet, hanem bármilyen más tartalmat is, amely egyébként csak a weboldalunkon lenne. Ráadásul visszatereli őket az epizódra az üzenetekkel, a kvízekkel és egyéb interaktív tool-okkal.

A platform most már nyitva áll bármelyik podcaster számára, hogy játsszon és tesztelje az alkalmazásokat.
A teljes bevezetés júliusban kezdődik.

Azért rádiós app ügyben mi is tapasztatunk ezt-azt. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen észrevételeink vannak keress meg minket és megosztjuk Veled tudásunk.

Forrás: nobexpartners.wordpress.com