Mutatunk neked egy ideális világot, ahol döntéshozókat befolyásol a rádió

Mutatunk neked egy ideális világot, ahol döntéshozókat befolyásol a rádió

Lépj be Velünk egy idealizált világba! Ez az a föld, ahol sokan hallgatnak rádiót és sokat költenek reklámra. Bőven sokat.
Hogyan? Hol?

rsz_kinson-leung-173418.jpg

Egy új tanulmány szerint az üzletkötésre törekvő marketingeseket az AM és az FM együttesen összekapcsolhatja a közösség kulcsfontosságú döntéshozóival - legalábbis az Egyesült Államokban.  

A rádióról már régóta tudjuk, hogy képes a márkaismertség generálására a hallgatók körében, és befolyásolni tudja a vásárlási döntéseket. Egy új Westwood One jelentés szerint a földi sugárzásban fogható rádiónak ugyanígy hatása van az üzleti vezetőkre és befolyásolhatja döntéseit.
 - Innentől jön az a rész, amiért érdemes megkapaszkodni, és nagyon remélem, hogy a cikkel együtt gondolkodni -

Az AM / FM rádió minden héten eléri a döntéshozók 94% -át, első számú médiumként az országban. Ez több, mint amit a televízió, a kábel vagy újságok fel tud mutatni - áll a Westwood One jelentésében. Csak az internet előzi meg 96%-os eléréssel.

Ezek a befolyással bíró emberek később értékesítőkké alakíthatóak

- mondja Doug Hyde a Westwood One senior directora.

Az ilyen üzleti célú reklám stratégia összekapcsolja a szolgáltatót potenciális ügyféllel, és ezek a kapcsolatok jövedelmezőek lehetnek.
Washington DC-ben a helyi WTOP FM bevételeinek mintegy 20%-a származik a szövetségi platformokról. Mivel a WTOP közönsége számos a kormánynak dolgozó hallgató, az on-air hirdetés közvetlen vonalat jelenthet a döntéshozókhoz. 

Gondoljunk csak bele mekkora dolog ez.
Minden más platformon az ilyen jellegű kommunikáció B2B lenne. A rádió viszont képes arra, hogy közvetlenül, cselek nélkül szólítsa meg ezeket az embereket.
DC-ben ahol a szövetségi kormány a legnagyobb "iparág", de mégis úgy működik, mint egy "üzlet", a WTOP az a felület, amely kiválóan segíti ügyfelei piacát a célközönség számára "- mondja Matt Mills, a WTOP értékesítési igazgatója.

Mills szerint a WTOP kliensei számos platformot használnak, beleértve a rádiót, a digitális, a szponzorált tartalmakat, a közösségi médiamegjelenítést és más célzott online hirdetéseket, hogy elérjék a döntéshozóikat. Ezek között a hirdetők között ott vannak Fortune 500 cégek is, például a Boeing és a Microsoft is. 

Itt, a rádió az elsődleges módja annak, hogy elérjék az ilyen üzleti vezetőket, mert ez a média illeszkedik az életmódjukhoz és viselkedésükhöz. Például a Westwood One beszámol arról, hogy az üzleti vezetők valószínűleg autóval járnak, ami széles körben elérhetővé teszi az AM / FM rádió hallgatását. Amint azt a Westwood One megjegyzi, a rádió a legjobb multimédia választás az autóban, 71% -os hallgatási rátával a kocsiban. A járművek közel 90%-ában csak egy ember ül, és ez lehetővé teszi számukra, hogy a rádióállomásokra osztatlan figyelmet szenteljenek.

Az üzleti vezetők fiatalabbak, képzettebbek és előkelőbbek, mint a teljes amerikai lakosság és jól illeszkedik a rádió demográfiájához. Ezek a hallgatók gyakran a rádióhoz fordulnak információkért és ötletekért - állítja a tanulmány.
A felmérésében a válaszadók szerint a rádió "jó ötletet ad", mint a digitálismédia, az újság vagy a televízió, és a rádió "elgondolkodtat", jobban mint a többi fontosabb médiaforrás. Két másik fontos kategóriában a második helyen végzett a rádió a digitális platformok mögött:

  • jó forrás a tanulásra, és
  • folyamatosan tájékoztat és frissíti a tájékozottságomat.

"Az AM / FM rádió ideális marketingplatform a" B2B "[üzleti vállalkozások közötti] reklámozáshoz

- mondja Hyde, majd hozzáteszi: Az üzleti döntéshozók aktívan elköteleződnek az AM / FM rádió iránt, és ideális környezetet teremtenek az üzleti jellegű termékek és szolgáltatások értékesítéséhez.

Nyilván tudjuk,hogy erre bőven jöhet a hol van ehhez képest Magyarország, de arra lennénk kíváncsiak, hogy mit tartotok itthon is igaznak ebből és mi a teljesen elrugaszkodott amerikai álom?