Németországban úgy lelőhetik az FM-et, mint a sicc!

Németországban úgy lelőhetik az FM-et, mint a sicc!

Brigitte Zypries. Tessék megjegyezni a nevét, mert a néni nem viccel. Ő az, aki bezáratná Németországban az összes FM rádióvevőt.

A beadott módosítás előírja, hogy "kiváló minőségű audió vevőkészülékek" csak akkor adhatók el, ha digitális (DAB + és internet) jeleket és analóg FM-adókat is tudnak fogni.
A hanyatló nyugat, ugye?

A szabály olyan eszközökre vonatkozik, amelyek megjeleníthetik a program nevét - azaz RDS-sel felszerelt FM-készülékeket jelent.
Ez annak biztosítására szolgál, hogy minden autórádió vevőkészüléke DAB + és internetes képességekkel rendelkezzen a közel jövőben.

A módosítás azt is megköveteli, hogy az országban értékesített mobiltelefonok olyan szabványos chipset-tel rendelkezzenek, amellyel FM-et és DAB + -ot is foghatnak.
(Ennek későbbi lépése az lehet, hogy az FM-vételt a telefonokról eltávolítják Németországban, ezzel elősegítve a DAB + megjelenését).

A tervezetet a szövetségi kabinet május 3-án fogadta el, bár ez még nem végleges. A szabályok csak egy évvel a törvény módosítása után léptethetőek életbe.
Németországban egyébként a teljes rádióhallgatás 3,4%-a valósul meg DAB+-on, míg ez a százalék az Egyesült Királyságban 32,9%.