Családban marad: Hogy hozta ezt össze a Forrás Rádió?

Családban marad: Hogy hozta ezt össze a Forrás Rádió?

A legutóbbi mérésen kiderült: mint egy igazi mesében három helyi rádió is nagyon elnáspángolta a saját területén a "góliát" Rádió1-et.
Közülük a Forrás Rádió hozta össze a legnagyobb elérést 57,6 százalékos eredménnyel.
Hogyan csinálták?
forras.jpg

Azt azért bátran kijelenthetjük, hogy a helyi rádiók lettek a nyertesei a Class FM megszűnésének - mondjuk ezt nem csak mi itt a 42NET Blognál, de mutatják a számok is.
Márciusban a napi hallgatói elérés több megyében is meghaladta az 50 százalékot (napi RCH% 18-59-es korcsoport) - ez derül ki az Inspira Media Research 2017. márciusi országos kutatásából.

A rangsort a tatabányai Forrás Rádió vezeti kiemelkedő, 57,6 százalékos eredménnyel, a második a debreceni Best FM - 54,4 százalék -  a harmadik a szegedi Rádió 88 - 53,9 százalék -  és a negyedik a kecskeméti Gong Rádió - 51,4 százalék.

Ez mindenkinél hümmögtető adat, de Tatabányán speciel pontosan így alakul a sorrend:

  • Forrás Rádió 57,6 százalék
  • Music FM 19,8 százalék
  • Kossuth Rádió 11 százalék

 Ez receptért kiállt, így megkerestük Artz-Pintér Annát a Forrás Rádió programvezetőjét, aki szívesen válaszolt a kérdéseinkre:

Miben làtod a mérésben elért sikereiteknek a kulcsàt?

Artz-Pintér: "Azt gondolom, hogy az elért siker sok év következetes és szívből jövő munkájának gyümölcse. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan töltik velünk a napjaikat, választják a Forrás Rádiót, ha tájékozódni vagy
szórakozni akarnak. Fontos feladatunknak tekintjük, hogy nálunk megtalálják a legfontosabb helyi híreket, értesüljenek a nagyvilág érdekességeiről és a környék programjairól, és persze igazán jó
zenéket hallgathassanak. 
Egy-egy kitelepülésen vagy akár csak a stúdió telefonját felemelve folyamatosan kapunk pozitív, támogató visszajelzéseket, ami fantasztikus érzés. Minden munkatársunk, nem csak a műsorvezetők, de a
háttérben tevékenykedők is azon dolgozunk, hogy Komárom-Esztergom megyében minél többen magukénak érezzék a szlogent: a Forrás Rádiót élmény hallgatni."

Készültetek speciàlis promócióval a mérés idejére?

Artz-Pintér: "Egymást érik nálunk a játékok és promóciók, nem hagyjuk unatkozni a hallgatókat. De ami az elért adatokat illeti, az eredményekkel természetesen azonnal elbüszkélkedtünk, megragadtuk az alkalmat, hogy megköszönjük a hallgatók hűségét és bizalmát."

Mit tanàcsolsz a többi ràdiónak, hogy hasonló sikereik legyenek?

Artz-Pintér: "Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert nyilván minden rádió ilyen és ehhez hasonló adatokért, eredményekért dolgozik. De a siker titka ebben az esetben nem is akkora titok. Egyszerűen élvezzük, amit
csinálunk. Egy jó csapatot alkotunk. Rengeteg közös élményünk van. Ez pedig kisugárzik a hallgatók felé. Talán ez a titka a sikereinknek és annak, hogy a Forrás Rádiót élmény hallgatni."

Szemérmesen egy valamit nem árult el a programvezető, de itt a blognál egyöntetűen úgy gondoljuk, hogy a sikerhez az is sokban hozzátehetett, hogy a közelmúltban cserélték le az adásgépüket:

2012 után egy i7-est sikerült beszereznünk a segítségetekkel. 3,4 GHz-cel már egész jól fut! :)

- kacsintott cinkosan Szendőfi Zoltán a rádió technikai vezetője.

Az "egy i7-es" egy dedikált példány, egy HP z240 42NET workstation, ami maga a fantasztikum.

Most, hogy elolvastad a cikket, ugye te is hiszed, hogy vannak még csodák?
Na, ugye!

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, te mit gondolsz a sikerről?