TOP 5+1 ráadás alkalmazás rádióhallgatáshoz

TOP 5+1 ráadás alkalmazás rádióhallgatáshoz

Almásoknak és robotosoknak egyaránt itt az öt tuti alkalmazás, ha fülelni szeretnél más rádiókat.
smartphone.jpg

1. Tune in

(Android és iOS - ingyenes, de van 8 eurós VIP verziója is)

Talán a legnépszerűbb rádiós alkalmazás, aminek egy sor közösségi funkciója is van. A média típusára is rá lehet keresni (sport, talk, religious, stb.) Az ingyenes verzióban is közel 100.000 adó közül választhatunk a milliónyi podcast mellett. A prémium verzióban élőben lehet NFL, valamint Premier League meccseket, hangoskönyveket és reklámmentességet élvezni. 

2. Internet Radio

(Android - ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlással)

Nem nagy meglepetés, de az Internet Radio internetes rádiókat gyűjt össze az nagy világháló minden pókhálós szegletéből. Ha pro tag szeretnél lenni, akkor máris olyan feature-ök birtokában lehetsz, mint az élő adás rögzítés, az sleep funkció, és a többi.  

3. Pandora Radio

(Android és iOS - ingyenes)

Nagy múltra tekint vissza a Pandora Radio alkalmazása, ami eredetileg zenék random lejátszására szakosodott. A Pandora azt adja a felhasználóinak, hogy címkék, érdeklődések és akár előadók alapján állíthatják össze saját rádióadójukat. Lehet persze ismerteket is hallgatni, de a jellemző az, hogy újakra mennek rá. A premium verzióban lehet reklámmentességet kérni és kapni. 

4. Slacker Radio

(iOS - ingyenes)

A Slacker hasonlatos a Pandorához abban, hogy azt az élményt adja, hogy kvázi egy saját adót állíthatunk össze egy előadóra, vagy egy egy albumra alapozva. Amivel több az a személyes varázs. Egy számítógépes algoritmus helyett a Slacker ismert DJ-ket alkalmaz, hogy segítsenek összeállítani a zenei listákat. Van fizetős oldala is, amiben on-demand módon lehet streamingelni zenéket.

5. Stitcher Radio for Podcasts

(iOS - ingyenes)

Hozzáértők - nem én! -  szerint a legkönnyebben használható, legátfogóbb és legjobban szervezett applikáció a piacon. A kezdésnél péládul egy komplett királyságot építhetsz fel a címkékből, vagy stílusokból válogatva. A tetszési indexed alapján egy kezdő oldalt épít fel neked, amiben a legjobb élő műsorokat gyűjti össze az ízlésedre szabva. Ha pedig csak zenére vágyakozik az ember, akkor arra is be lehet nevezni az alkalmazáson belül.

+1 ULTIMATE KILLER APP: ♥42 NET Air Player♥

(Android, Windows Phone és Samsung Smart TV) 

Minden szentnek ugye maga felé ugye, de sokat dolgozunk azon, hogy jól hajoljon. Nagyon örülünk, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni a hazai piachoz. 
Itt jelenleg a Rádió88 vezet az app-on keresztüli hallgatásban.

Ráadásul létezik egy Smart TV alkalmazásunk is Samsung televíziókra, amit 194 országban használnak, és amiben lehet a te rádiód is szól. Ez így kuriózum, nem sok olyan összegző alkalmazás van okostévékre, amiben ennyi rádiót alapból meg lehet találni.
A Tizen-en belül egész kellemesen fut, de ha 2015 előtti a tv-d akkor lehet, hogy Orsay (nem a női ruhabolt) oprendszerben találkozhatsz vele.

Magyarországon például több mint 114.000 eszközön elérhető az app és havonta kb. 4500-an használják aktívan.
Itt egy kép róla működés közben.
smarttv3.jpg

Vagy ez:
smarttv2.jpg
1:20-nál például láthatod is ebben a tesztben: