Podcast gyorstalpaló: "Majd belebeszélek a laptopomba" !!!!!!NE!!!444!!!!

Podcast gyorstalpaló: "Majd belebeszélek a laptopomba" !!!!!!NE!!!444!!!!

Mostanra már lehet meg van a kedv a podcast gyártáshoz, de kérdésed még lehet bőven. Például, hogy mivel?
Ma erre keresünk választ!
mikrofon.jpg

Ha már regnáló rádiósként vágsz bele ebbe az egész podcast mizériába, akkor egy jó mikrofont és hozzá egy jó felszerelést nem nehéz összegründolni.

Ha még lelkes érdeklődő vagy, aki eddig csak a mutatóujjadra mondtál fel kisebb reklámokat, akkor érdemes belevetned magad az internetekbe.

Amit mindkét lelkes típusnak érdemes megfontolni, hogy a podcasthez nem csak más hozzáállás, de olykor más felszerelés kell, mint egy profi rádiós műsorhoz.
Nagyban függ a leendő podcasted természetétől. 
Például, ha egy többszereplős, online térben felvett Google Hangouts alapú podcast-et szeretnél, oda jó lehet a "rádiós mikrofonod". 
Ha egy mozgalmasabb, térben szabadabban mozgó - a szobád tere - akkor lehet jó lehet a fentihez hasonlatos miki. Mikrofon. 

A régóta podcastelők nagyon ajánlják a Blue Yeti USB-s cuccát.
Költséghatékony, jó. 
Egy biztos: A laptop beépített mikrofonját tessék már békében hagyni, mert eret pattintanak magukon a hallgatóid, akik nem is lesznek, ha ilyennel próbálkozol!!!

További kérdés a software:
Mindamellett, hogy mindenki esküszik valamire a torrent-királyság dombjai tövében, ajánlunk most két open-source programot.
1. Kezdésnek a szinte bármin futó - és az idegeiddel is jól muzsikáló - Audacity-t ajánljuk (?). Itten tessék letölteni, ha köll.
2. Még királyabb lehetőség - ehhez azonban Mac kell - a Garage Band. Igen, mint, ahogy  a neve is mutatja elsősorban házi Timbalandoskodásra jó, de podcast is jól managelhető vele. Klikkolni ide ér, ha vágysz rá.

Én abban csak reménykedek, hogy ettől jobb cuccok jutottak eszetekbe, de egyezzünk meg, hogy kezdésnek jó lesz ez. Ha ajánlanátok másikat, vagy még többeket tegyétek meg kérlek és rakjunk össze együtt egy jó kezdő szettet!

Tapasztaltaktól pedig szívesen várjuk a fotókat az otthoni csodákról mondjuk a Facebook oldalunkra!