De, jó lenni nyitott szerkesztőségben?

De, jó lenni nyitott szerkesztőségben?

Nyitott irodát, vagy jelen esetben szerkesztőséget már mindenki látott - ha más nem filmekben.
Nagy nyüzsi, repkedő papírrepülők és inspiráló vibrálás. Remélhetőleg nálatok is így nézhet ki a dolog, ha nem, akkor nem biztos, hogy Veletek van a gond.

office.jpg

(Forrás:Officelovin)

Kutatások igazolják, hogy kreatív/alkotó/programozó kollégáknál a munkakörnyezet tízszeres eltérést okoz a teljesítményben -  olvasható a kiindulási pontunkat jelentő Forbes cikkben. Ha alapvetően agymunka zajlik, akkor kell öt perc, hogy munkaállapotba kerüljünk, mindezt azonban olyan környezetben kell tenni, ami a kollégának a legmegfelelőbb. Ami itt nyugalmat jelent. 

És itt van a legnagyobb gond: Egy olyan környzetben,mint egy nyitott szerkesztőség két percenként szakítanak minket félbe, csörren meg a telefon és történik minden olyan, amivel kizökkenthetnek minket a koncentrációból. És ez csak rosszabb, ha maga a stúdió is kész átjáróház.

Csak mellékesen!
Ekkor jön az az egyébként nem feltétlenül üdvös tény képbe, hogy otthonról, vagy saját kis stúdióból "hatékonyabban" lehet alkotni. Viszont nem leszel a rádió része.

És itt jön egy érdekes gondolat a Forbes cikkéből:

Ha egy cég vacak irodában tartja a drága csapatot, akkor mindössze pár százalékot spórol meg teljes költség szinten. De ennél nagyságrenddel többet veszít hatékonyságban.

Egy jó iroda és a jó munkaeszközök a legolcsóbb és leggyorsabban megtérülő befektetések.

És aztán egy teljesen más irányba elkalauzoló gondolat:

Nagyon fontos szerintem, hogy egy cég hogyan viszonyul a csapatához, egy vezető a beosztottjaihoz.

Ha sikeres céget akarunk felépíteni, akkor a csapatot nem lehet a cég tulajdonaként, gépként vagy erőforrásként kezelni.

Az, hogy mindenki mindenről tud a cégen belül azt eredményezi, hogy mindenki magáénak érzi a célokat. Ehhez pedig meg kell teremteni egy olyan légkört, amiben mindenki othonosan érzi magát. Úgy kell fizikailag és lelkileg is kialakítani a határokat, hogy abban a kollégád kollégaként és ne gépalkatrészként érezze magát.

És ez a fajta nyitottság sokkal fontosabb, mint magának az irodának a térbeli nyitottsága.

Szívesen várjuk a te gondolataidat is!

Forrás: Forbes