Milliók és százezrek a statisztikákban

Milliók és százezrek a statisztikákban

Már régen számoltunk be számadatokról a podcast hallgatással kapcsolatosan.

podcasthetfo.jpg

(Forrás:medium.freecodecamp.org)

Mindezt csak azért, mert függetlenül attól, hogy hitünket mindannyian a rádióba fektetjük jó, ha látjuk, hogy merre tart a világ.
Ez segíthet stratégiánk megszervezésében úgy, mint egyéni lehetőségeink átszabásában is.

(Forrás:makeuseof.com)

Legutóbb az Apple hozott néhány vaskosabb számadatot, ez pedig azért fontos, mert jelenleg ő a legnépszerűbb podcast hallgatási platform, dezentúl pedig fő viszonyítási alap.
Kiderült például, hogy

jelenleg 550.000 aktív show található az Apple Podcast rendszerében, amely összesen 155 ország 18,5 millió egyedi epizódját foglalja magában.

A cégóriás on-demand audió szolgáltatásának 2005-ös elindulása óta tavaly elérte a 13,7 milliárdos letöltés számot, és már azt is tudjuk melyik a legnépszerűbb műsor:

A Stuff You Should Know c. műsor indulása óta 500 millió letöltést/lejátszást produkált.

Őrületes számok ezek még úgy is, ha azt nézzük, hogy angolul könnyebb ekkora mennyiséget produkálni. Az analitikáról szólva elmondható, hogy a pontos mérhetőség - ki, mikor kapcsolja ki? milyen közönség hallgatja? stb. - kedvéért a jövőben szigorítani fogják a feltöltési adatkötelezettségeket, hogy mihamarabb bevezethessék a MINDENKI számára elérhető számsorokat.

Egyébként ezek a "kötelezvények" pont arra is terelnék a feltöltőket, hogy egységesítsék a masterelését az epizódoknak, így silány minőségű műsorral kisebb eséllyel találkozhatnánk. 

(Forrás:Sujan Patel)

Mindez persze nem kell és nem is szükséges, hogy ez kánaánt, vagy fortyogó poklot jelentsen nekünk. A podcast továbbra is csak egy lehetőség, akkor, ha szeretnénk a már meglévő tartalmunkat, vagy fel nem használt "tartalom-kezdeményünket" hasznosítani online környezetben.

Forrás: TechCrunch