Mitől függ igazán, hogy fejlődünk?

Mitől függ igazán, hogy fejlődünk?

A tényezőkön túl fontos, hogy lássuk a sikereket! Máris mutatjuk a részleteket!

fejlodesheader.jpg

(Forrás: Bradley Wentzel on Unsplash)

A minap az egyik futással kapcsolatos blogon írtak arról, hogy milyen tényezőktől függ, hogy fejlődni kezdjen a szervezeted a befektetett munka után.

  • Szív és keringési rendszer állapota: ha nem vizsgáltatod ki magad rendszeresen, akkor nagy bajok lehetnek.
  • Táplálkozás: az étkezések időbeli eloszlása, az egyszerű és összetett szénhidrátok beviteli aránya
  • Izomzat állapota: rendszeres nyújtás, masszázs
  • Edzés terjedelme és intenzitása: fokozatosan felépített edzésidő növelés, teljesítménydiagnosztika.

És a legérdekesebb, hogy ezt az egészet rá lehet húzni arra a folyamatra, amikor azt vizsgáljuk, hogy vajon fejlődik-e a hazai rádiózás?
Miért is?
Nézzük meg sorban újra!

  • Szív és keringési rendszer állapota: A rádiózáshoz szív kell, de ahhoz, hogy a rádiózás iránt felgyülemlett „szeretet” – és ezzel együtt a tudásanyag - áramoljon, keringjen, jó szakmai kapcsolatok, de egy jó – kvázi - szervezet szükségeltetik. Szakmai szervezetek hiányában ez a hálózatban található embereken, vagy csoportokon, esetleg felületeken múlik.
  • Táplálkozás: Fontos, hogy másoktól, különböző forrásokból szellemi és tudásbéli táplálékot szerezzünk. Ha ez meg van, akkor fejlődhetünk csak igazán.
  • Izomzat állapota: Ahogy a test mozgatói az izmok, a rádiózás igazi mozgatói a rádiósok. Ha a rádiósok felkészültsége és állapota nem megfelelő, nem edzettek, akkor a fejlődés elmarad.
  • Edzés gyakorisága és intenzitása: Edzés alatt azt értjük, amikor a szakma egy kihívásban megmutathatja magát legyen az egy nagyon éles versenyhelyzet, vagy egy több területet felvonultató konferencia. Ha ezek igazán komoly események és a rádiózás itt jól szerepel, akkor a presztízsünk is nő. Ha erről más szegmensek képviselői is beszélnek akkor az elismerés, pláne ha díjazzák is, akkor az siker…az egész rádiózásnak.

Ha a futás példázatánál maradunk akkor most egy ilyen mérföldkőhöz érkeztünk el együtt.
A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület ma ezüst jelvény díjjal tüntette ki PiDRó-t, de nem a személyéért, hanem a legutóbbi HTE MediaNet konferencián összehozott rádiós szekciójáért.
És ezt közös sikerként kell, hogy megéljük! 

Egy olyan nívós szakmai konferencián, ahol már előadóként is nagy elismerésnek számít részt venni másodszor sikerült egy egész etupot megtölteni hazai és nemzetközi rádiós szakemberekkel.  Ezt a színvonalas előadássorozatot, ahol a hazai rádiózás helyzetét és lehetőségeit vitattuk meg a jelenlévőkkel most a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület is díjazta.

Már maga a szekció ténye is, de az ezüst fokozatú díj is azt mutatja, hogy az infokommunikációs ágazaton belül jelentősen nőtt a rádiózás megítélése, és ez mindannyiunk közös sikere. Mindezt pedig úgy, hogy nem csak a technológia népszerűsítéséért, hanem a szakmával közös edukációs törekvéseinkért is kaptuk a díjat olyan nagy nevek mellett, mint az Ericson és a Ustream.

Az igazán jó hír az lesz, ha még több elismerést kapunk a hétköznapi munkánk során, ahogy rádióként szállunk ringbe a reklámköltésekért, vagy ha további szakmai szereplők megítélésével szembesülünk. Azt mindenesetre jó látni, hogy egyre több rádió fektet technikai fejlesztésekbe, mert látják, hogy a jövő abban van, ha lépést tudunk tartani az eszközeinkben a világ vezető rádiós nagyhatalmai mellett.

Hál’Istennek a legnagyobb erősségünk a tartalom és annak közvetlen, emberközpontú tálalása csak finom hangolást igényel, de ebben is rendkívül sokat tesznek/teszünk mi hazai rádiók. Mindenki erejéhez és lelkesedéséhez mérten…vagy lelkiismeretéhez mérten…

Szóval köszönjük, hogy ezt Veled/Veletek élhetjük meg és osztozhatunk egymás napi sikereiben is.
Kívánjuk, hogy éljünk át minél több egyéni és közös győzelmet, és az ehhez vezető úton bármikor számíthattok ránk, mert mi is tudjuk, hogy számíthatunk rátok.
Jó munkát!

A cikkben segítségünkre volt a Runnersworld oldala.