10 titok, amelyről csak a rádiósok tudnak

10 titok, amelyről csak a rádiósok tudnak

Érzések és gondolatok, amelyeket csak rádiósok érezhetnek. 

radiopresenter.jpg

(Forrás:Youtube)

1. Szükségünk van a szeretetre!

Különben nem teljesítünk jól. A visszacsatolás, főleg, ha az pozitív mint egy falat kenyér, mint az ingyen Cinema City mozijegy kell nekünk. Nem rádiósként azt gondolhatod, hogy tele vagyunk önbizalommal, de ez korántsincs így! Nagyon el tudunk kámpicsorodni a sok/több/egyáltalán kapott negatív visszajelzéstől.
Ugyanígy téves elképzelés, hogy kőgazdagok vagyunk!

2. Nem mindig szeretjük a saját hangunkat!

A kereskedelmi rádióban ez még annyira nem vészes, de egy közszolgálatiasabb jellegű műsorfolyamban, van, hogy sokat kell a saját hangod hallgatnod. Aztán, ha kezdő az ember, van, hogy a kutya sem hallgatja, olyankor pedig nem sokan tudják, de leginkább csak magunkat kell szórakoztatni egy-egy műsoron belül. Ilyenkor nem az axchibicionizmus kerekedik felül.

3. A rádiósok mindent megosztunk az életünkről...MINDENT!

Egy frissen megismert rádióssal kapcsolatosan bárki érezhet bizalmatlanságot, mert hajlamosak vagyunk arról beszélni adásban, amit tapasztalunk. Vagyis sokszor beszélünk az életünkről. Ebbe beletartozik a rokonság is, a barátok és csakúgy az ismerősök. Szóval csak óvatosan, mert szeretünk görbe tükröt tartani MINDEN elé!

4. Sokszor a társunk nem a legjobb barátunk 

A zrikálások, a barátkozós heccelések sokszor azt a képet festik rólunk, hogy a műsorvezetőtársak a való életben is a legjobb barátok, de valójában úgy, mint a te munkahelyeden, a rádióban sincs másként az emberi különbözőség fáradalmai szépségei. Van, hogy nem szeretjük egymást, de a rádiót és Téged, hallgató igen, így tudunk együtt dolgozni azért, hogy a produktum jó legyen, hasznos és szórakoztató.

5. Sokszor mindenki megtalál mindennel

Főleg témákkal. A legkedvesebb barátaink, ismerőseink, sőt ismeretlenek írnak Nekünk, hogy érdemes lenne erről beszélned, vagy az milyen vicces már. Ez a legtöbbször jól jön, aztán vannak napok - lásd:szabadság -, amikor hallani sem akarunk róluk.

6. A reggeli műsorvezetők is be szoktak rúgni

Sokszor előző este. Aztán előfordul, hogy ezért nem energikusak, vagy összeakad a nyelvük. Mi is csak emberek vagyunk elnézést, ha néha elrángatnak a barátok...:)

7. Lehet, hogy nem mindig szeretjük a zenét, amit lejátszunk

Viszont hiszünk benne, hogy Neked pont jól fog jönni a munkád, vagy a napod folyamán. Azonban ha azt érzed, hogy kicsit repetitív a lejátszási listánk, kérünk gondolj bele, hogy mi mit érzünk nap, mint nap. Így kérünk ne minket hívj fel anyázva!

8. Elég sok szabály van ám!

Biztos úgy tűnhet, hogy azt csak feltolod és mondod, de ezzel ellentétben elég sok szabályra és irányelvre kell, és érdemes odafigyelnünk, hogy a műsor, amit szolgáltatunk Neked, ne csak öncélű vakarózás legyen.

https://media0.giphy.com/media/U1Y2zn1vyzNGE/200w.webp

9. A reggeli műsorvezetők soha nem szoknak hozzá a korán keléshez!

Ez soha nem lesz természetes! Mintha mézbe mártanának és medvék elé vetnének.
Nem kellemes!
Viszont már ismerjük a túlélés kulcsát: a délutáni szunyókálások a szeretőink.

10. Mindenki ismer mindenkit,de főleg minket, ezért kedvesnek kell lennünk

Ez egy hihetetlenül kis ipar, ráadásul egy kis országban. És nem csak szakmán belül is, hanem kívül is folyton jól kell viselkednünk, mert azzal nem csak magunkat emeljük, vagy taszítjuk le, hanem a rádiónkat is. 

Van, amit kihagytunk és eszedbe jutott, vagy érdekel?
Írd meg nekünk!

blog@42netmedia.com

Készült a Radioassistant cikke alapján.