TOP 5 stand a Radiodays-ről

TOP 5 stand a Radiodays-ről

Az idei Radiodays öt legötletesebb és leginspirálóbb kiállíótóhelye egy listában. Ha voltál ott azért, ha ott voltál azért nézd meg és ámuldozz Velünk!

europedaysheader.png

1. EMIRAT

Az EMIRAT a mi kiállítóhelyünk mellett foglal helyet. Ha röviden kellene jellemezni őket, akkor elmondanánk, hogy az EMIRAT egy biztosítótársaság. Biztosítanak rádiós műsorvezetőket, rádiós promóciókat, de akár reklámidőt is be lehet velük biztosítani. Vagyis, ha van egy sztár műsorvezetőd és ő eltöri a nyelvvcsontját egy bangkoki nyaraláson - a részleteket hagyjuk - akkor az EMIRAT fizet a rádiónak, mert biztosítva volt a sztár a nyelvcsontjával együtt. 
A képen pedig egy promóciós kellék látható: egy Ferrari, ami nem mellékesen az EMIRAT CEO-jának kocsija. Ez az autó egyébként egy nagyon fontos funkcióval bír a kiállításon is: idevonzza az embereket!
Ehhez kapcsolódoan, és úgy egészében a stand kapcsán elmondható, hogy van benne koncepció! Nagyon megragad az autó, a vendéglátás, aztán már a nézelődés közben jut idő arra is, hogy elmondják kik ők, és mit csinálnak? Még a kis ajándékok is kötődnek a Ferrarihoz.
Óriási!
Ráadásul van egy olyan üzenete, hogy nekik semmi sem lehetetlen, bármit elintéznek bármilyen körülmények között.
Aztán, ha ez nem lenne még elég...
A helyszínen maguk is futtatnak egy nyereményjátékot: Ha egy panelbe beütve eltaláljuk a hatjegyű kódot, akkor azonnal elvihetjük a Ferrarit...örökre!

topstand_emirat.jpg

2. ReelWorld 

A listánkon három arculatgyártó is szerepel. A ReelWorld arra esküszik, hogy az emberi kapcsolatok, egy jóízű beszélgetés jobban előrelendíti a kommunikációt két rádiós között, mint a rideg eszközök erdeje. Ebben - is - nagyon egyet tudtunk érteni, és mi is kellemes perceket töltöttünk el itt. 
A piros-fehér színvilághoz illeszkedve -szinte- természetesen Coca-Cola-t szolgáltak fel, de úgy, hogy szinte bárhol ültél le, karnyújtásnyira elértél egy-egy doboz, behűtött, kellemes nedűt. Ezzel szinte sugallták, hogy ugyanilyen könnyen elérheted azt, hogy olyan arculatod legyen, mint a világ legismertebb rádiós brandjeinek. Ez igazán szabaddá tesz!. Ez a fajta barátságos környezet és a tökéletes ügyfél centrikus hozzáállás hozta fel listánk második helyére a ReelWorld-öt. 

topstand_reelworld.jpg

3. Automated Efficiency

Itt kicsit csalunk, mert az Automated Efficiency tulajdonképpen egy szlogen, amely három céget ötvöz egymásba.  Maga a stand is ilyen: egy több elemből összeállított, komplex valami. Ugyanakkor akárhonnan is közelítjük meg a megjelenésük vérprofi: egy időt álló, mai szemléletű dinamikus layout. A bárhonnan megközelítés abszolút igaz, mivel ők az egyetlen kiállítók, akik adtak arra, hogy felülnézetből is tökéletesen nézzen ki a megjelenésük.  
Ráadásul volt még egy csodafegyverük: Egyedül ők adtak alkoholt...gin-tonicot!

topstand_automated_efficiency.jpg

4. SOB

Az arculatgyártással foglalkozó holland cég végtelenül egyszerű standdal, de roskadásig pakolt Apple arzenállal érkezett. Sőt, bevetetettek egy olyan trükköt, ami szinte a zsenialitás határát súrolta:
karikatúrát készítettek a bátor érdeklődőkről egy iPad segédletével - mondanunk sem kell, hogy rádiós környezetben és azonnal ki is nyomtatták azt.
Nyilván nem meglepő, hogy amíg elkészült rólad a karikatúra jót beszélgettek veled arról, hogy ők mit csinálnak és arról, hogy te mit csinálsz - és amit csinálsz miért velük csináltasd!
The World is Listening...ugye, ahogy szólt a rendezvény fő mottója.

topstand_sob.jpg

5. Pure Jingles

A legötletesebb és egyben a legjobban elrontott kiállítóhely. A tuskók naturalisztikus hatást adnak, de sajnos nem túl kényelmesek. Pontosan emiatt külön piros pont jár nekik, mert a csapat, - akikről sütött, hogy mindennap lelkesen szerettek volna tenni saját cégükért - konkrétan napról-napra varázsolták még kényelmesebbé és jobbá a standjukat. Először beszivárgott néhány párna, majd figyeltek arra is, hogyha már leül a megfáradt vendég, akkor tudja tölteni a telefonját náluk. Továbbá az amerikai cég, amely a holland leányvállalattal képviseltette magát egy rendkívül színvonalas előadást is összerakott....mondjuk a pult mögötti részt megoldhatták volna jobban is.

topstand_purejingles_1.jpg

+1 RCS

Úgy illik, hogy a konklurenciáról is beszámoljunk egy kicsit. Az RCS méltán hírnevéhez nagy erőkkel vonult fel az idei Radiodaysre. Óriási monitorok, jól megjelenített termék és modern környezet, amellyel már jónéhány kiállításon találkozhattunk. Csak azt sajnáltuk, hogy nem nagyon voltak nyitottak egy kis beszélgetésre sem velünk, sem a vendégekkel, résztvevőkkel, így a környezetet egy kicsit kizárták.
Mindenestre jó, hogy ők is itt voltak!

topstand_rcs.jpg

A képeket köszönjük Kőrösi Tamásnak.
További kiállítási helyszínekről szóló fotókat nézhetsz az Instagram felületünkön