Még 5 magazin rádiósoknak, podcastereknek

Még 5 magazin rádiósoknak, podcastereknek

Korábban készült egy listánk, amiben arra koncentráltunk, hogy milyen jó tartalmat találhatsz a műsorodhoz a hazai igényes magazinok között.
Most találtunk még ötöt. 

magazinok.jpg

(Forrás: Annie Spratt on Unsplash)

Ezek a magazinok nem csak abban segítenek, hogy a hónod alatt velük bármikor lesz egy ütős témád adásban, hanem abban is, hogy némelyikkel építheted a saját brandedet, vagy műsorodat.

IPM

Az Interpress Magazin, - vagy röviden csak IPM - 1975 óta létezik. Havonta jelenik meg kb. 128 oldalon és céljának tekinti a tudomány megszerettetését és az olvasók tudásának fejlesztését, valamint a fiatalok motiválását a tudományos munka iránt. Legendás szerzői között ott van Dr. Czeizel Endre, vagy Dr. Ranschburg Jenő, míg jelenlegi aktív szerzői között szerepel Dr. Szűts Zoltán médiakutató, egyetemi oktató, a Zsigmond Király Egyetem kommunikáció tanszékének a vezetője, Winkler Nóra újságíró, vagy Dr. Zacher Gábor orvos, toxikológus is.

Képmás magazin

A Képmás egy családmagazin, főleg családanyáknak szól, de ennek egyenesági következménye, hogy minden benne található cikk jól jön egy hétköznap délelőtti, vagy délutáni sávban. Habár egyre kevésbé hangsúlyos a hit és az egyházi jelenlét, de valójában a solymári egyházközség lapjából fejlődött ki. A lap szerkesztősége 2006-ban saját díjat alapított, a Családbarát Médiáért-díj elnevezéssel. A Képmás családmagazin megjelenik minden hónap első csütörtökén, 100 A/4-es oldalon, 23 000 példányban.

Múlt-kor magazin

A Múlt-kor történelmi magazin ismeretét pont egy kollégának köszönhetem. Otthonában fedeztem fel ezt a lapot, amely a lehető legfogyaszthatóbban tálalja az őskorig visszanyúlva a történelem legérdekesebb fordulatait, történéseit. Nagy előnye, hogy potom összegért szinte minden paltformra digitálisan is beszerezhető. Negyedévente jelenik meg kb. 150 oldalon. 

VOX

Az ultimate téma a mozi. Filmek minden mennyiségben előfordulhatnak, a sztárokkal mindenki szeret foglalkozni és egy jó kritikát neked is érdemes elolvasnod, hogy fejlődjön a kifejező képességed. És még elvileg saját "rádiójuk" is van. Ráadásul most már kéthavonta megjelenő sorozatokkal foglalkozó különszám is létezik a VOX gondozásában. A másik nagy terület, amivel hibázni nem lehet.

Kontent magazin

A hazai egyetlen tartalommarketing magazin. 2014 óta létezik, de valami olyan edukatív és hasznos információval tölt el a mindennapi alapanyagoddal, a kontenettel kapcsolatosan, ami hetekre feltölt munícióval. A stílusa néha kicsit tolakodó és nyers, de szakemberekről van szó, és ez megkerülhetetlen. Ja, és a legutóbbi duplaszámban 3 oldalt szenteltek a podcasteknek. 
Három havonta jelenik meg kb. 100 oldalon.

+1 Rádiótechnika magazin

Nem elsősorban adásba és az adásnak ajánlom, és nem is azért, mert a legújabb keverőpultokat mutatják be benne. Főleg azért, mert testvérterület és rengeteg alaptudást fel lehet szedni belőle arról, hogy hogyan is jut el a hangod egy másik pontra....és ezernyi más területről. Ráadásul - nem rosszallásból - de mindegyik lapszám egy kész időutazás - a stílusát tekintve - a weblapról nem beszélve. Nem hiába, hiszent egy tradícionális több évtizedes lapról beszélünk. 

A lap - most már színesebb:

A weblap:

radiotechnika.jpg

Neked is van kedvenced, amit használsz? Mutasd meg nekünk kérlek!

blog@42netmedia.com