3 tökéletes storytelling trükk az ISE 2018-ról

3 tökéletes storytelling trükk az ISE 2018-ról

A rengeteg különleges technikai megoldás mellett azt csodálatos még megfigyelni az idei Integrates System Europe-on, hogy az egyes kiállítók mérettől függetlenül hogyan építették be megjelenésükbe a mai PR és marketing legfontosabb elemét: a strorytellinget.

storytelling.jpg

1. Az EPSON és a Panasonic

Egy olyan hatalmas kiállítást képzelj el, ahol legalább két Pap László Sportarénányi területen mutatják meg a legfrisebb és legjelentősebb portékáikat a gyártók és a legnagyobb disztribútorok.
Vannak persze olyanok, amelyeket egyszerűen nem lehet kihagyni, nem csak jelentőségük, hanem mértükből kifolyólag is. Vannak azonban olyanak, amelyek akkorák, hogy csak utólagos kutakodás után talál rájuk az ember, pedig két napig rótta az ISE teljes területét.
Haladjunk sorban!
Száraz Endre hívta fel a figyelmünket az EPSON standjára, ahol egy társasháznyi méretű falon vetítettek egy történetet. Konkrétan egy mesét, amely a "vászon" térbeli meghajlítása miatt szinte "beleültetett" a képbe. Nagyon magával ragadó élmény volt.
Kerestem fotót és videót, amely jól áttudná adni az élményt, de sajnos nem találtam. Így marad inspirációnak ez a videó, amelynek első néhány percében láthatjátok a felületet és a kiinduló, színes képernyőkímélőt :) 

Kutakodás közben azonban rátaláltam a Panasonic full showjára, amit négy hatalmas, egyenként 3-4 négyzetméteses screen-en toltak. A shownak láttam élőben az első egy percét, de azt állíthatom, hogy ilyet még nem tapasztaltam soha. Más is így lehetett vele, mert tömegek álltak ott megnézni egy-egy ilyen műsort.
Ezt sem adhatja át a teljes élményt, de ilyesmi volt.

2. HK Audio

A cég egyetlen kiállítási tárggyal elmesélt egy történetet. Egy olyan történetet, amely rögtön beindítja a ""wow" faktorodat.
Mutatom is Kőrösi Szabolcs képével:

hkaudio.png

Igen. Az itt látható hangfal 13 évet utazott az Iron Maidennel. És bírta. Egy mondat, egy tárgy és egy történet.
Egyszerű, velős, és elmond mindent a céged megbízhatóságáról.

3. Ismeretlen

A kedvencem, bár sajnos nem tudom melyik standon készítette a képet Kőrösi Szabolcs. Azon sem lepődnék meg, ha ezt az embert napi nyolc órában fizetnék, hogy ott üljön a hangfal monstrum alatt. Ha egyszer a biztonságot szeretnéd sugallni a cégedről, akkor kb. ebben gondolkozz!

peavey.png