Az 5 legjobb sorozat, amiben szerepel rádió

Az 5 legjobb sorozat, amiben szerepel rádió

Talán tudjátok rólam, hogy egyszerűen oda vagyok a sorozatokért. Hál'Istennek csapaton belül találok még hasonló embereket, akikkel osztozhatok ebben a guilty pleasure-ben, így idejét láttuk, hogy összerakjunk egy listát a legjobb tévés sorozatokról, amiben jellemzően szerepel a rádió.

tvsorozatok.jpg

Őszintén megvallva nekem is meglepetés volt összeállítani ezt a lajstromot. Olyan emberként, aki szenvedélyesen figyel, néz és olvas a sorozatokról - és ugyanez igaz a hallgatással kiegészülve a rádiókra is - szinte adná magát, hogy ismerjek minden ilyen jellegű szériát...de ez korántsincs így.
Sőt!
A fejemben meg volt négy sorozat, így azzal a tudattal ültem le keresni, hogy már csak egy kell a sikerhez. Erre szépen átrendeződött minden.
Így:

FM

Ez például egy olyan sorozat, amiről eddig nem is tudtam. Az FM-ben az a Chris O'Dowd játsza a főszerepet, akit az erre fogékonyak már megszerethettek a The IT Crowdban.

Az Egyesült Királyságban forgatott sorozat egy sitcom, amely összesen 6 epizódot élt meg 2009-ben. Különlegessége, hogy a két főszereplő DJ a Skin 86.5 FM nevezetű adón a valós életben is létező zenészeket, zenei szakembereket és állítólag népszerű rádiós DJ-ket is felvonultatott egy-egy vendégszerepre/cameora.

Go On

A Jóbarátokból ismert Matthew Perry egy évados próbálkozása - valamelyik elvonója után - 2012 és 2013 között. Huszonkét részben szerette volna feldolgozni meghalt felesége halálát egy támogató csoportban, miközben egy sport talk rádióban próbált helyt állni. Érdekessége, hogy 2012. augusztus 8-án egy olimpiai résszel jelentkeztek, amiben szerepeltek a londoni játékok eseményei. A sorozatot a kritikusok az elején szerették, de aztán ez a lelkesedés később csökkent, a néző számmal egyetemben. Az NBC végül elkaszálta. Sajnos nem tűnik hangsúlyosnak a rádió jelenléte.

Miért éppen Alaszka?

Az Emmy-díjas sorozatból annyi maradhatott meg, hogy egy rénszarvas áll az ajtóval szemben és van egy orvos, akit száműznek, vagy száműztek Alaszkába. Ja, és John Corbett ül a KBHR rádióban és egész idő alatt ő beszél, pedig reggeli műsora van. Ráadásul ő a lelkész a sorozatban. 1990 és 1995 között futott a széria. Hat évadot élt meg.

 A mikrofon szivacsát igazán felrakhatták volna.

A férfi fán terem

Tulajdonképpen az előzőnek egy parafrázisa. A műfaja tulajdonképpen dramedy, de nehezen beazonosítható mi is akar lenni igazából. Itt is Alaszkába száműzeti magát az Anne Heche által alakított párkapcsolati tanácsadó miután rájön, hogy a vőlegénye megcsalja. Az új székhelyén rádiózásba kezd és persze, hogy az amerikában népszerű betelefonálós-tanácsadós verzióba. Két évadot kapott a tévés guruktól 2006 és 2008 között.

Midnight Caller

Igazi klasszikus darab. 1988 és 1991 között adták az NBC-n. Az alaptörténet szerint egy a munkáját elhagyó depressziós nyomozó - baleset következtében egy akció közben lelövi a társát - alkoholizmusából feléled, amikor a KJCM-FM az éjszakai talkshow-jába hívják. Ő lesz a "The Nighthawk". A szintén betelefonálós műsorban emberek kérhetik a tanácsát hétköznapi nyomozásos ügyekbe, amibe ő és társai kisebb-nagyobb mértékben bevonódnak. Három évad jutott neki és egy kultikus mondat - Gary Cole a főszereplő minden rész végén így köszönt el: 

This is Jack Killian, "The Nighthawk" on KJCM, 98.3, and good night America... wherever you are.

Ez volt az introja...nem mondanám lüktetően impulzívnak.:)

 Itt pedig a kezét törnéd le, miközben hasogat a kérdés, hogy mi a túró az a fején?

Futottak még

Jessica Jones

A Marvel egyik legjobb és legstílusosabb sorozat eddig, amiben az egyik mellékszereplő Trish Talk néven vezet egy...na, mit?
Betelefonálós-beszélgetős műsort.

Beverly Hills 90210

Az első függetlenedési, szabadélet sorozatod. Én nem emlékeztem rádióra belőle, de állítólag van.
Képet találtam bizonyítékként.

A végére pedig van egy ajánlatom!
Bár nem rádiókról szól, de nagyon ajánlom a Newsroom c. sorozatot, ami egy tipikus "amerikai híradó" életét követi le, de olyan hangulattal és párbeszédekkel, hogy inspirációt lapátol beléd bármikor. Aaron Sorkin alkotása. Jóhogy jó.

Ennek egyébként van egy sorozatos alternatívája a NewsRadio. Ezt viszont szeretném megnézni a jövőben, úgyhogy majd még lehet írunk róla.

Természetesen, ha kihagytunk volna valamit, vagy van egy jobb ötleted írd meg bátran itt, vagy a Facebookon kommentben.

Köszönjük!

u.i.:

Lecseréljük a "TOP" kezdetű cikkek elnevezését erre a fent látható megoldásra, mert sokszor zavaró volt, hogy ez egyfajta listát, sorrendet feltételez, valami megmásíthatatlan értékítélettel. Pedig csak egy gyűjtemény nem sorrendben.
Szóval a jövőben így lesz, ha nem gond.
Csodás napot!