Öreg rádiós, nem vén rádiós

Öreg rádiós, nem vén rádiós

Egy felemelő történetet osztottak meg a Media Confidental blogon a rutin, az igazság és a profizmus győzelméről. Különösen azoknak ajánlom, akik még rádióztak a hőskorban...is.

_nottoooldforthis.jpg

Még júliusban történt az eset, amikor a new york-i hallgatottsági adatokat bogarászva a levegőbe boxolhatott minden olyan kolléga, akit ért már hátrányos megkülönböztetés a fiatalítás miatt.

Intermezzo:
Egyébként létező probléma a szakma elöregedése, de annak nem ésszerűtlen fiatalítása lehet a válasz. Nevelni kell és teret hagyni a tapasztaltaknak is!
Ámen

A széles körben ismert és szeretett Scott Shannon - 23 év után! -  2014 elején hagyta ott a WPLJ 95.5-öt, de egyáltalán nem jószántából: a vezetőség akkor úgy döntött inkább a fiataloknak adna esélyt.
Sokáig nem hevert parlagon az emberünk, a WCBSFM 101.1 azonnal lecsapott rá.

Ez azért lenyűgöző történet, mert New Yorkban a reggel 6-10-ig terjedő sáv évek óta a WINS 1010 AM uralma alatt állt. Ez egy tipikus, amerikai "mindenhírtbele" rádió. Szóval ritkán nyert ebben a sávban zenei állomás.

A szóban forgó WCBSFM 101.1  egy olyan zenei rádió, amely "klasszikusokat" játszik a 80-as, 90-es évekből, emellett pedig ugyanezt a klasszikus filozófiát képviseli a műsorvezetők - ott DJ-k - terén is.

Jelesül azt szeretnék, ha a műsorvezetőknek lenne személyisége is

- számolt be erről a Huffington Post.

Az oldal felidézi azt a nosztalgikus eseményt is, hogy korábban a DJ-k a barátai voltak a hallgatóknak: neki beszéltek és reflektáltak arrra a zenére, amit játszanak. 
Mostanában meg csak annyit mondanak, hogy most itt van még 12 dal egymás után.
Pedig tudjuk, hogy erre igény is van...meg nem is.
Reggel például nem.

Visszatérve a történetünk főszereplőjéhez Scott Shannonhoz róla elmondható, hogy szeret reggel beszélni.
Nem sokat. Csak annyit, amennyit kell...és olykor ezt az adott zenéről témázva teszi. 

Rövidre zárva:
Ahogy a mesékben lenni szokott a WCBSFM 101.1 vezető szerepet szerzett magának New Yorkban - pontosan nem tudom milyen szegmensben, de az biztos, hogy jó nagy középsőujjat lebegtetett Shannon az út mellőző WPLJ-nek.
Azóta Shannon maga mellé vette régi sidekickjét Patty Steele-t és sok kollégát, akivel anno rádiózni kezdett a Z-100-on.

Ennyi. Mese vége.
Tanulság nincs, csak gratuláció.

Forrás: Media Confodental blog

Ja, és itt lehet betelni az "öreg" Shannon aircheckjeiből és backstage videóiból álló füzérrel.
Jó munkát neki!