Hogy hallgat egy modern "hallgató"?

Hogy hallgat egy modern "hallgató"?

Egy felmérés szerint a podcasteket és az otthoni interaktív audioeszközöket továbbra is kedvelik a hallgatók.

alex-blajan-223771.jpg

A napi zene- és műsorhallgatás közben egyre több fogyasztó élvezi az egyedülállóan modern megoldásokat - ez a Jacobs Media Strategies médiakutatási és tanácsadó cég által kiadott technológiai felmérés eredménye, amely azt is megállapította, hogy a podcastek, az Amazon Echo és a Google Home készülékek, valamint a fejhallgatók határozzák meg most a hallgatói trendet. A Jacobs Media 2017 Techsurvey 13 részeként több mint 51 ezer válaszadótól kérdezték meg hallgatási szokásaikat.

A jelentés megállapította, hogy a podcast használat tovább növekszik, különösen az Y generáció körében. Az ő szokásaikról már mi is beszámoltunk korábban. A podcastek felhasználása 1% -kal nőtt az előző évhez képest, a résztvevők 21% -a mondta azt, hogy egy vagy több alkalommal hallgatott podcastet.
A férfiak esetében a számok valamivel magasabbak voltak (23%), szemben a nõkével (19%), a Y generációsok pedig a legnagyobb részesedést érték el korcsoportokon belül: 33%. A Baby Boomerek csak 15%-ot tudtak produkálni.

Azért hasra sem kell esni: a megkérdezettek közel fel - 48% - azt mondta, soha nem hallgattak még podcastet. Viszont: 10%-uk szerint a podcast része a napi audió fogyasztásnak.

Amikor azokról beszélünk, akik podcasteket hallgatnak, a választott eszköz a legtöbbször az okostelefon. Ötvenegy százalék hallgat ezzel podcasteket, majd jön a desktop és laptopok (30%) és a tablet (11%). Az autóban lévő hangrendszerek meglehetősen kis szeletet kapnak a tortából: mindössze 6%, ezt követik 3%-kal azok, akik otthoni audiorendszereket használnak.

Ha már itt járunk egy kis érdekesség: a 10 megkérdezett közül 1 mondta, hogy otthon interaktív hangeszköze van - pl. Amazon Echo vagy Google Home. 

És közben ne feledjük az alázatos fejhallgatót!
A leggyakrabban  edzés közben kapcsolódott be (51%), vagy csak egyszerűen akkor, amikor dolgoztak (32%), vagy otthon lógtak (31%) vagy ingáztak munkába (19%). És bár nem túl magas szám, de 9%-uk vezetés közben kapta fel a fülest.

Ha nem is pontosan ez, de kb. ilyen lesz a jövő!