TOP 5 alkalmazás, ha távolból kell megcsinálnod egy darabig a műsorod

TOP 5 alkalmazás, ha távolból kell megcsinálnod egy darabig a műsorod

Távolról dolgozni, általában valamilyen félutas megoldás. Rövid-, és hosszútávon egyaránt. Élvezet faktorban sem a készítőnek, sem a befogadónak sem ad annyit, mégis van rá piac, és amire van piac, azt ki kell/ki lehet elégíteni. Ráadásul ezt is lehet jól csinálni!
Ebben adunk ma segítséget 5 olyan alkalmazással, amikkel könnyebb az eseti, vagy többszöri otthoni rádiózás.

sabri-tuzcu-182689_1.jpg

(Photo by Sabri Tuzcu on Unsplash)

Talán egyébként mi vagyunk az utolsó ilyen jellegű szakma, amihez csak a stúdió és annak csodás közelsége áll jól. Máshogy lüktet onnan az ember.
Pedig egy komoly trend kezd kibontakozni: egyre nő azoknak a száma, akik nem helyhez kötött munkát végeznek. Számokra lefordítva ez úgy néz ki, hogy 2005 és 2015 között a távmunkát végzők száma 115%-kal emelkedett az USA-ban, egy tanulmány pedig arról számol be, hogy az amerikaiak 43%-a végez olyan munkát (ebbe a mellékesek is beleszámítanak), ami nem helyhez kötött - számolt be róla a Social Daily.

Ráadásul vannak érvek, amivel nehéz harcba szállni:

  • A távmunkások bizonyíthatóan boldogabbak és produktívabbak, mint a bejárósok. Egy felmérés szerint 91%-a azoknak, akik távmunkára váltottak, eredményesebben dolgoznak otthonról.
  • Bizonyos munkakörök a hely és az idő behatároltsága miatt nagyban akadályozzák a munkavégzés eredményességét. Gondolj csak bele, ha meg kell írnod egy komoly anyagot és közben csivitelnek a többiek a szerkesztőségben.

A legnagyobb kihívás azonban az, hogy hogyan építjük ki a biztonságos csatornákat, hogyan alakítjuk ki a metódust és a logisztikát a műsorunk - és egyben munkánk - célba juttatására.
Ebben segíthet például ez az öt alkalmazás:

Trello

Trello egy project management alkalamzás. Abban segít hogy különböző helyeken dolgozó embereknek azonos időben mutatja meg a projektek állását és megvalósíthatóságát.
A feladatokat rendszerezhetjük, sőt a drag-and-drop adatmozgató művelet segítségével mindezt kényelmesen lehet tenni, kijelölve új felelősöket. Szétszórt stábtagoknak - mindenféle értelemben  - tökéletes segítség.
Egyénre szabott feladatlisták is készíthetők.
Aztán lehet még cicomázni: hozzáadhatunk az egyes feladatokhoz megjegyzéseket, listákat a tennivalókról, és mellékleteket, de a legnagyobb előnye, hogy a feladatok állását nyomon követhetjük.

Slack

Slack asztali és mobil alkalmazás is lehet, és a Trello-n túl abban segít, hogy a különböző helyeken lévő kollégák kommunikációját segíti - nem mellékesen az elvégzett feladatokat is archiválja.  
A beszélgetések színtere a "csatorna", és a tagokat rugalmasan lehet ki-, és betenni.  
A csatornákon belül dokumentumokat oszthatunk meg, hozzászólhatunk és a projekt végeztével archiválhatjuk a fájlokat, Word és Excel dokumentumokat, PDF-eket vagy fotókat is.
A legjobb pedig, hogy az alkalmazással szinkronizálható bármilyen fájl Google Driveról vagy Dropboxról is.


És, ha már Dropbox...

Dropbox/OneDrive

Megszólalások, műsorok tárolására, eljuttatására tökéletesen alkalmas mindkettő, de a 42NET az utóbbit támogatja teljes hittel és bizalommal. Ráadásul a OneDrive-nak vannak ilyen előnyei is

Hindenburg

Egy korábbi cikkünkben már beszélgettünk arról, hogy milyen alkalmazások segítenek, ha mondjuk mobillal kell dolgoznunk...távolról. A Hindenburg tulajdonképpen egy felturbózott, mobilon is használható stúdió program, amivel nemcsak vágni lehet, de komplett műsorokat is össze lehet rakni, már amennyiben a kis képernyőn bírjuk az ujjbeggyel bindzsizést.

Alkalmas műsorok, bejelentkezések és podcast adások rögzítésére és szkeccs szintű összeállítására.
Sajnos cCsak iPhone-nal lehet használni.
Nyaralás, vagy kiküldetés megoldására tökéletesen alkalmas.

LogMeIn/Teamviewer

Mindkét alkalmazásnak a célja a távoli gépek "biztonságos" elérése. 
- Itt nagyon meg kellett gondolnom, hogy idézőjelbe tegyem a biztonságost, vagy CSUPA NAGY betűvel írjam. Mivel azonban csak egy biztonságos valamit ismerek az életben és az Moszkvában van, ezért maradt az első megoldás. - 
A LogMeIn portfóliójában többek között megtalálhatjuk a távoli jelszó managert, távoli felhő adatmentést, live ügyfélszolgálati technológiát, és egy képernyőmegosztó és prezentációs eszközt, a join.me-t is. A Teamviewer a teljes hozzáférést adja meg a „távirányított” géphez, a fájlokon keresztül az operációs rendszerig.
A legjobb benne, hogy telepíteni sem kell. Aztán annak a két csodának van további mélysége, amit a mérnök kollégák szoktak nagyon áldani, de te is kihasználhatod, ha átmenetileg otthon, vagy távol a stúdiótól kell ténykedned.

Van másik alkalmazás, ami bejött neked, de nincs a listában?
Írd meg nekünk a blog@42netmedia.com-ra, vagy a Facebook felületünkre.
Köszönjük és remek munkát kívánunk!

Forrás: Social Daily