Hírcsokor rántott tejbegrízhez

Hírcsokor rántott tejbegrízhez

Én ezt már tényleg nem bírom. Ezeket a híreket, viszont annál inkább.

  • Tegnap dupla ünnep volt! Az államalapítás mellett a National Radio Day-t is ünnepelhettük volna, mert augusztus 20-ra datálják a rádió feltalálását.
  • Szeptembertől új hangokat tesztelt a BBC Radio 1. Ben Cooper az állomás vezetője korábban már panaszkodott arról, hogy nehezen talál új tehetségeket - erről már mi is írtunk - most azonban 8 hétvégi ablakban is kipróbálja négy újoncát. Abbie McCarthy, Katie Thistleton, Jordan North and Yasser Matt Edmondson helyett fog beugrani, amíg ő TV-s munkájával van elfoglalva. Ami a legérdekesebb az egészben az Ben Cooper nyilatkozata: 
    "Úgy kell gondolni egy rádiód programjára, mint egy foci csapatra. Amit mindenki szeretne az egy jó cserepad. Csak rajtunk múlik, hogy megtaláljuk a Radio 1 új generációját."
  • Egy elég érdekes applikáció születik éppen. A Lyrebird egy egyperces, zajos felvételből is képes felépíteni egy "hangot", amivel már később beszéltetni lehet.
  • Peruban felismerték, hogy a távoli eldugott falvakat rádióval tudják a legjobban elérni. Ott például így harcolnak a klíma változás ellen: Edukálják a népet!
  • Ebben a cikkben már megint amiatt rémüldöznek, hogy a Spotify majd kinyírja az egyetemi rádiókat. A sok más indok mellett mi kiemelnénk azt, hogy a BBC Radio 1-nál emlegetett jövő generációja kockázatmentesen sehol máshol nem nevelhető ki.
  • Mini bulvár: 55 évvel kirúgása után kiderült, hogy egy stúdióban megesett pásztoróra - alias szex - miatt tették ki a rádióból.
  • Cooky lehet repül? - hangzatos cím, pedig tényleg így van. Képletesen is, meg valójában is. Bár az igazság az, hogy magát repteti. Inkább olvassátok el miről van szó!