TOP 5 erős mondat Marvinról

TOP 5 erős mondat Marvinról

Mostanában rengeteg öröm ér minket, amit szeretnénk megosztani Veletek, főleg, hogy nagy részét együtt éljük át!
Marvinról már hallottatok itt is, de egyre több 42NET családtagnál tűnik fel és okoz boldogságot ez bátor kisgyermek. -Lásd lentebb a fotót - 
Most a nyíregyházi Retro FM mérnökét, Fedor-Veisz Sándort kérdeztük meg, hogy mit érez(nek) Marvin iránt.

marvin_1.jpg

Miért váltottatok? 

Mi már a korábbi tesztekben is részt vettünk, és amikor kijött egy "használható" verzió, nagy várakozással tekintettünk elé. Részben, mert kicsit a "mi gyerekünk" is... 
Igazából sok újdonság került bele, amik segítik a munkánkat. Sokkal jobban kezeli a hangkártyákat. Amikor először megszólalt nálunk Marvin, meg is lepődtünk, hiszen 10 dB-el hangosabb jel jelent meg a VUmeteren. Aztán a rövid műsorelemeket is sokkal jobban kezeli. 
Pontosan hajtja végre, az előre beállított keveréseket. 

Mivel nyújt többet, mint a régi rendszer?

Teljesen megváltozott grafikusan a felület, áttekinthetőbbek lettek a CLX-ek. Nagy könnyebbség, hogy szükségtelenné vált a módosítások mentése, hiszen ezt Marvin automatikusan elvégzi. Minden Editorban végzett módosítás azonnal megjelenik valamennyi számítógépen az éppen futó adáslistában, és ugyanez visszafelé is működik. És működik... Tulajdonképpen, amikor ülsz a szerkesztőségben és a gépeden fut egy Marvin, olyan mintha az adásgép előtt ülnél, adást raknál össze, csak millió más egyéb feladatot is el tudsz közben végezni.

saso-tusar-181518.jpg

Neked személy szerint mi jelent a legtöbbet a rendszer működésében?

Kötöttségek nélkül tudsz adást készíteni, a "rendszer" bármelyik gépéről. Van hogy úgy alakul, hogy telefonról kell összerakni egy-egy műsorórát, erre is alkalmas Marvin(ka). 
Ami nekem a kedvencem, az a DHD pultvezérlés.

Mivel ad többet az RDS terén?

Az RDS egy kardinális kérdés. Nálunk korábban, egy szintén 42NET termék, az RDS modul végezte a vezérlést. Most viszont már a Marvin szerves része. Számtalanszor "kikaptam", amikor egy-egy gépújraindítás kapcsán, elfelejtettem az RDS modult is elindítani. Mára ez szükségtelenné vált, hiszen maga a Marvin "tartalmazza".

Szóval összességében, egy mind kinézetében, mind funkcionalitásában a jövőbe mutató fejlesztés "előszobájában" járunk, és én vallom, hogy ugyan voltak apróbb kellemetlenségek, de adásban egyik sem jelent meg hallhatóan, így több hasznát látjuk már most, egy hét használat után a váltásnak, mint amennyit elvártunk tőle.