Jó jó, de mi a túró az az okoshangszóró?

Jó jó, de mi a túró az az okoshangszóró?

Az utóbbi időben egyre többször lehet hallani okos hangszórókról - erről egyébként mi is írtunk itt és itt is.Na, de mi is az valójában?Eszik vagy isszák?A kép után kiderül!

(Forrás: Business Insider)

Az intelligens hangszórók - például az Amazon Echo és a Google Home - drámai módon befolyásolják az ezeket birtokló amerikaiak mindennapi életét - írja a National Public Media.
Az NPR és az Edison Research új tanulmánya az első olyan mélyreható elemzés az amerikaiak viselkedéseiről és magatartásairól, akik már otthonaikban is intelligens eszközöket használnak - ez egyébként egy gyorsan növekvő piac - és azokról is, akik nem.

Az intelligens hangszórók egyre fontosabbak a mindennapi élethez

Az intelligens hangszórók tulajdonosai különböző feladatokra használják új kedvenceiket: kezdve a hírek csekkolásától, az időzítők és riasztások beállításán át, a bevásárló listák hozzáadásáig.

Kb. 7,5 feladatot bíznak rá egy héten belül.

Emellett az okos hangszóró tulajdonosok 65% -a azt állítja, hogy nem akarják elképzelni az életüket nélkülük, és 42%-uk mondja azt, hogy az eszköze most "elengedhetetlen" mindennapi életéhez.
Hogy mennyire lehet az életed része egy ilyen eszköz?

És ez miért fontos nekünk rádiósoknak?

Az intelligens hangszórók ösztönzik az audió hallgatást

Egy felmérés szerint az intelligens hangszórók tulajdonosok 70% -a azt mondja, hogy sokkal több audiót hallgat otthon mióta megvette az okos kütyüjét.

Főként zenét, podcasteket és hangoskönyveket. 

És elképzelésed sincs ebben tényleg hol a rádió?
Akkor ezt figyeld!

Az okos eszközök könyebbé teszik az életet

Egy másik fontos megállapítás ezeknek az eszközöknek az otthoni vonzereje. Az intelligens hangszórók tulajdonosai otthonuk kezelésére használják az eszközöket. Az "okos" otthon tulajdonosok azt mondják, hogy leggyakrabban intelligens hangszórókat kapcsolnak az otthoni világítás, a termosztát, az otthoni biztonsági rendszerek és a kültéri világítás vezérléséhez.

Az intelligens hangsugárzók különösen vonzóak a szülők számára. Tízből nyolc szülő szerint ezek az eszközök megkönnyítették a gyerekek szórakoztatását. Ráadásul mivel csak audio alapon működnek nem társulnak hozzájuk teljes figyelmet lekötő vizuális tartalmak.

A felhasználók 69% -a bátorította barátait további eszközök vásárlására.Sőt!
A megkérdezett még nem tulajdonosok több mint fele szerint valószínűleg a következő hat hónapban megvásárolják az első okos hangszórójukat.

Forrás: National Public Media