Így közvetíts jól a FINA-ról!

Így közvetíts jól a FINA-ról!

A digitális forradalom rengeteg lehetőséget ad arra, hogy a rádiónk lekövesse az olyan sport dömpinget, mint amit 2016 nyarán tapasztaltunk.

(Opsz!Nem a legjobb gif!)

Eb, Olimpia, Paralimpia, sakk Ob, gombfoci Eb és most a FINA!
Mind-mind olyan sport program, amelyet egy ország követ, de nehéz jól megmutatni a rádióban.

Egyáltalán, hogyan és hol érdemes átadni az eredményeket akkor, amikor a Facebook és a Twitter is az azonnaliság előnyét adja?
Elég csak a sport híreknek fenntartott blokkot használni erre?
Profitálhatunk-e még a sport fanatikusok figyelméből?

A labdarúgó európa bajnokság nagy kihívás elé állította a rádiókat, mert miközben tudtuk jól, hogy ott lesz a magyar csapat, alig készültünk fel arra a mindent elsöprő szeretetre, amelyet a magyar válogatott iránt érzett az ország. És most könnyen ugyanebbe a hibába eshetünk, amikor itt a vizes vb!

Bejelentkezésekkel, speciális sport blokkokkal és alkalom adtán élő bejelentkezésekkel persze orvosolni lehet az ilyen jellegű “éhséget”, de sokszor ez is kevésnek bizonyul.

Persze érdemes egy fontossági sorrendet felállítani, mi az, ami valóban számottevő lehet, illetve mi az, amiért “megéri” pénzt, paripát, fegyvert mozgósítani, főleg, ha az a meccs, vagy esemény mondjuk 21 órakor kezdődik.

Nézzünk néhány trükköt, hogyan adhatunk többet a hallgatóinknak az élményből!

  • Használd a Facebook Live-ot!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy ez az új platform mennyi erőt adhat a közösségi médiás és programing tartalmadnak.
Kösd össze a kettőt: Ültess egy kollégát a tévé elé kommentálja az eseményeket Facebook-on, majd kapcsold be néha adásba.

Tipp:
A spoilereket senki nem szereti. Lehet van olyan hallgatód, aki megnézné a meccset külön, így érdemes előtte figyelmeztetni őket, hogy eredmények jönnek.

  • Szerezz be egy TV-t!

Állíts be a stúdióba egy tévét, vagy szerezz egy jól működő stream-et, amin nézheted a meccseket fél szemmel és megszólalásaidban tájékoztathatod hallgatóidat.

Ez a lépés sokszor visszásságot kelt a vezetőkben, hiszen milyen zavaró lehet egy meccs nézése, hallgatása(?) de egy-egy ilyen eseménynek felbecsülhetetlen haszna lehet. Most ráadásul egy 100 méteres hátúszó döntő könnyen és gyorsan lemegy.

  • Helyi bulvár

Biztos, hogy van valamelyik sportolódnak kötődése a megyéhez, a városodhoz. Keresd meg a főszereplőt, vagy a családját és nem ordenérá, inkább kedves stílusban csevegjetek el róla. Milyen volt a gyerekkora, mennyire él a sportnak, mit jelent neki a megye, stb.

Exkluzív tartalom, amely színesítheti a palettát.

  • Játssz nagyban!

Úgy, mint egy tévében, szervezz szakértői kerekasztalt. Latolgass helyi sportemberekkel egy blokkban az adott meccsről, futamról, eseményről.
Vond be a hallgatókat és meghálálják sok-sok hozzászólással nemcsak online felületeiden, de a rádióban is.

Ez, persze, csak néhány ötlet, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen.
Használd bátran a kreativitásod!
A sport az, amivel hibázni nem tudsz, mert a legnépszerűbb témák között van.

Most újra van lehetőséged a vizes vb-na bizonytani!
Addig írd meg bátran Te hogyan csináltad, nagyon érdekel minket a megoldásod!

Köszi és jó szurkolást!