Hírcsokor spagettitortához

Hírcsokor spagettitortához

Ne lepődj meg!Van ilyen is. A rádiók világában pedig ez.

spagettitorta.jpg

(Forrás: Szem-Szájnak)

Naponta országosan 5 és félmillióan, míg Budapesten közel 1 millióan hallgatnak rádiót a 15 éves vagy idősebb magyar lakosságból – derül ki a Kantar Hoffmann – Mediameter adataiból, amit a Médiapiac összegzett sok más rádiópiaci elemzéssel együtt.

Chris Wygal írt egy cikket a Radio Magazine online kiadásába arról, hogy mekkora trend mostanában a rádióknál a virtualizáció. Itt leírja, hogy igen nagy nyomás helyeződik a rádiósokra, mivel nehéz követni ezt a fajta fejlődést, ami mostanában elérte a mi világunkat is - viszont hasznos lenne! Az összes NAB Show feltűnő kütyüről írt egy kicsit, amiről bővebben mi is szeretnénk beszámolni itt a 42NET Blog-on.

Közben az Egyesült Államokban a több száz rádiót és önálló show-t birtokló Cumulus Media közel áll a csődhöz.
Részletek itt!

Egy példás történet a tévés és rádiós Victoria Derbyshire-tól, aki a mellrákkal küzd!

A Britain's Got Talent-ben feltűnő Daliso Chaponda saját comedy műsort kapott a BBC Radio 4-tól.

Közben a nagy testvér, a BBC Radio 1 hanyagolja Liam Gallagher, Oasis atyaúristen első szólóprojektjét. Az indok: A dal nem szól a fiatalabb generációnak.

Red Symons az asztrál ABC Radio DJ-je és ritka nagy tuskó egyben. Előbbiért kap fizetést, utóbbiért mostanában lefitymálást, mert azt bírta mondani legutóbb vendégének Beverly Wang.nak: "És mi újság az ázsiaikkal?" majd szolidan lesárgázta. Nem szép!

Carly Pearce country énekes ebben az érdekes cikkben arról beszél, hogy a rádió mennyire fontos kapuőr a zenék tekintetében, és arról is, hogy mennyire nehéz meló végigturnézni Észak- Amerika rádióit, ha az ember lánya bemutatna egy dalt.

Ha azt hiszed itthon vannak ellenségeskedések, akkor vegyél példát a déli féltekéről Ausztráli környékéről. Az egyik reggeli show a rivális csatorna másik reggeli műsorának szervezett egy Tom Cruise interjút, egy Tom Cruise hasonmással. Bekajálták!

Most ünnepelte 20 éves szülinapját a Verve Bittersweet Symphony.  Ezzel kapcsolatosan jártak utána ebben a cikkben annak a legendának, ami még a bemutatás évéhez fűződik. 1997-ben az egyik atlantai rádióban egy bizonyos Sean Demery-nek belógott a deszka és mivel annyira megtetszett neki az előtte az MTV-n látott dal rögtön le is játszotta. Hatszor. Fél órán át szólt ugyanaz a dal megszakítás nélkül.