TOP 5 drága keverőpult

TOP 5 drága keverőpult

Úgy voltam vele, hogy nagyon szeretnék a stúdiók motorjáról, a lüktető szívcsakrájukról egy listát készíteni.
Neki is veselkedtem, és az összegeket nézve máris Dubajban ültem Zimány Linda mellett, de hál'Istennek egy támogató kéz jelent meg a közelben - nem a Lindáé.
A cikk Bajáki Gábor, a 42NETMedia fejlesztési igazgatója, Horváth Gyula a Audio-Globe Kft. ügyvezetője és Nacsa Norbert a Rádió88 program menedzsere segítségével íródott.
keveropult.jpg(forrás:civilradio.hu)

1.Lawo Crystal:

Kompakt - intuitív digitális keverő.
A kristálysorozat egy sikertörténet folytatása: több mint 1000 rádióberendezés, valamint SNG és ENG közvetítő kocsik keverői után a Lawo kifejlesztett egy még erősebb kristály konzolt. A cucc kínál minden olyan rugalmasságot és testreszabhatóságot, amelyről a Lawo híres.  
A kristályokkal a RAVENNA / AES67 kompatibilitás alapszolgáltatásként elérhető. Az új kristály keverőpult a VisTool-lal, egy nagy teljesítményű, érintőképernyős, optimalizált PC szoftverrel is rendelkezik. Alapverziójában a VisTool-t világos vizualizációra tervezték.

swiss_private_radio.jpg

(Forrás: Swiss Private Radio)

Hol van ilyen?

Rádió Rock, Karc FM, Rádió 88

2. DHD 52 MX

A DHD MX-1 A Series 52 moduláris keverő legmeggyőzőbb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy modulokból -is- áll(hat). Az egy faderes működési egységtől a szerkesztői asztalokig, és a 48 faderes nagy broadcast konzolokig szinte bármilyen kombináció lehetséges. Ez lehetővé teszi a műsorvezetőknek, hogy könnyedén kezeljék az önállóan működő asztalokat és/vagy a komplex stúdiókat. 
Mind a vezérlőpult, mind az audio rendszer teljes körűen konfigurálható egy könnyen érthető szoftver segítségével.
A vezérlőmodulok és a TFT kijelzők monitorozáshoz és vezérléshez, illetve panelek irányításához is használhatók.

dhd.jpg

Hol van ilyen?

Retro Rádió, Dankó Rádió

3. Studer Vista 1

Az új Studer Vista 1 digitális keverőpult az élő és a gyártási használathoz lett optimalizálva. A Vista rendszerrel egyetlen konzolban található mindaz, amire szükség van: a vezérlőfelület, az I / O rendszer, a DSP és a tápegységek egy dobozban vannak. Így ideális választás, ha korlátozott a tér a stúdióban. Így ez a leghasznosabb, a közvetítőkocsik, kis rádióstúdiók és olyan megoldások esetében, ahol a konzolt könnyedén kell mozgatni. A szabadalmaztatott Vistonics ™ felhasználói felületnek köszönhetően , modulonként 40db képernyőt lehet használni. 

studer.jpg

(Forrás: Panorama Audiovisual)

Hol van ilyen?

?

4. AEQ - FORUM IP

A FORUM IP akár 20 fader-et is elbír. A FORUM után az újratervezett vezérlőfelület további programozható gombokat és a vezérlőelemek jobb hozzáférését biztosítja a monitoring részhez.
FORUM IP-t fel lehet szerelni AoIP bemeneti / kimeneti kártyákkal, maximum 64 bemeneti és kimeneti csatornával, az új AES 67 szabványnak megfelelően az Audinate DANTE ™ technológiáján keresztül. Ezzel az opcionális csatlakozással több mint 200 különböző gyártótól fogadhat jeleket más konzolokból és egyéb bemeneti / kimeneti berendezésekből.

new_forum_ip_split_web_aeq.png

+1. Stagetec

Ez a keverőpultok kánaánja. A non plus ultra. Olyan pult, hogy jelenleg nem hogy Magyarországon, de Európában sem tudunk olyan helyet, ahol be merték volna vállalni. Mozikban, zenekari felvételeken és tévékben szokás ilyesmit használni. 

Szeretnél igazi hangmérnök pornót nézni:

Hol van ilyen?

RTL Klub

Futottak még:

Azt meg ne kérdezzétek, hogy egyik másik miért nem fért bele a nagy listába, de így alakult. Pedig:

A különböző pultokhoz tartozó, vagy nem tartozó protokollokról később tervezünk írni. Ha kérdésed lenne egyikről-másikról, akkor tedd fel bátran nekünk. 
Köszönöm a segítséget a szakértőknek.
Írjatok bátran, ha kihagytunk valamit!