5 érdekesség, amit nem tudtál egy digitális reggelről

5 érdekesség, amit nem tudtál egy digitális reggelről

Arról már sokan értesültetek, hogy Pataki Zita, Stohl András és Janklovics Péter vezeti a Class FM reggeli műsorát.
Utána kérdeztünk a műsor hátterének.
morningshow.jpg

1.

A stábot egy különleges sajtótájékoztatón mutatták be, ahol tulajdonképpen egy kamera elé ültették le őket, a sajtó lelkes képviselői pedig egy komment felületen kérdezhettek tőlük. Ha ügyes voltál és közeli, akkor még reggelit is kaptál egy futártól, így a majonézes halas szendvicscsel a kézben írhattál Stohl Bucinak.

2.

A műsor egyik nagy újítása, hogy az egész műsort 360 fokos kamerán keresztül követhetjük jelenleg még csak a Facebook-on. "Ez az élmény csak fokozódni fog a jövőben. Terveink között szerepel, hogy folyamatosan olyan megoldásokat vezessünk be, amelyek integrálják a hallgatót az eseményekbe a modern multimédia különböző eszközeivel - mondta el blogunknak Bolla Zsolt a Class FM programigazgatója.

3.

"A multimédiás kamerás megoldások a 42NETTel VOIP rendszerén keresztül futnak" - simogattta meg szívünket Horváth Gyula a rádió technikai vezetője.

4.

A stáb egyébként 2 hónapja próbál a reggelre. Szimulációkat, helyzetgyakorlatokat és egyéb felkészítő feladatsorokat végeztek el.

5.

Itthon viszonylag szokatlan módon az "új" Morning Show-nak saját producere van. Juhász Bálint elmondta, hogy a feladatai közé tartozik, hogy egyfajta irányító és szerkesztői szerepben menedzselje a show-val kapcsolatos személyi és technikai feltételeket.
Ez a fajta profizmus mondjuk ismert lehet azoknak, akik jelenleg is nézik, követik a brit rádiózást, ahol komplett producer gárda áll egy-egy reggeli műsor mögött.
Erről a jelenségről egyébként tervezünk egy komplett cikket megjelentetni.

A Class FM első reggelét itt tudjátok teljes egészében meghallgatni, visszanézni: